Instagram / fitlifelucy
Instagram / fitlifelucy
«ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ»

25χρονη που σταμάτησε να μετράει θερμίδες και τρώει πολύ, εξηγεί πώς μπορείς να αποκτήσεις το τέλειο σώμα


Κιλά. Μια δισύλλαβη λέξη, που μπορεί το νόημα της να μην σε απασχολεί και τόσο όταν είσαι σε μικρή ηλικία, όμως από την εφηβεία και μετά σου προκαλεί ταραχή και πανικό, ιδιαίτερα στην περίπτωση εκείνη που δεν είσαι προικισμένη με μεταβολισμό που τα «καίει» εύκολα.

Μην απελπίζεσαι όμως γιατί δεν είσαι μόνη!

Η 25χρονη Λούσι Μπέικερ έχει κάνει άπειρες προσπάθειες μέσα στα χρόνια ( και ιδιαίτερα μετά την αποφοίτηση της) για να μειώσει το βάρος της, ακολουθώντας αυστηρές δίαιτες, κάνοντας γυμναστική και μετρώντας και την τελευταία θερμίδα στο πιάτο της.

Μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα σωματικής άσκησης διάρκειας 12 εβδομάδων, το οποίο απαιτούσε μικρές και εύκολες προπονήσεις.

Το σώμα της άρχισε να αλλάζει και η ενέργεια της εκτοξεύτηκε στα ύψη, γιατί μέσα από αυτό το πρόγραμμα έμαθε τη σημασία του «μέτρου» και της ισορροπίας.

«Πριν πάρω μέρος σε αυτό, είχα συνηθίσει να κάνω ατασθαλίες με το φαγητό. Μπορούσα να αγοράσω μια οικογενειακή συσκευασία με σοκολάτες και να την καταναλώσω με τη μια. Ακόμα κι αν προσπαθούσα να φάω υγιεινά, κάτι που απολάμβανα, δεν μπορώ να πω, υπήρχαν μέρες που κατά την επιστροφή μου στο σπίτι, θα σταματούσα για να αγοράσω κάτι γρήγορο, τύπου τζανκ φουντ. Εχω ακόμα δοκιμάσει δίαιτες που ήταν της μόδας, αλλά και ακραίες όπως αυτή που έπρεπε να τρώω μόνο σαλάτα για μια εβδομάδα», λέει η Λούσι.

 

 

 

 

 

Το μυστικό, όπως εξηγεί, για να χάσει βάρος μετά και την έναρξη των προπονήσεων είτε με βάρη είτε με διαλειμματικές ασκήσεις υψηλής έντασης, ήταν να μην δίνει καμία σημασία στη ζυγαριά, όπως και να μην είναι υπερβολικά αυστηρή. Το μόνο που έκανε ήταν να στέκεται μπροστά στον καθρέφτη και να παρατηρεί τις αλλαγές στο σώμα της, οι οποίες ήταν πράγματι εμφανείς μετά από τέσσερις εβδομάδες.

Οπως παραδέχεται, στην αρχή της νέας της προσπάθειας, ενθουσιάστηκε πολύ και νόμιζε, ότι η υπερβολική προσοχή και συνέπεια ως προς την κατανάλωση φαγητού θα τη βοηθούσε.

Παρόλα αυτά, η Λούσι άλλαξε γνώμη και διπλασίασε τον αριθμό των θερμίδων που κατανάλωνε καθημερινά, από 1000 σε 2000.

«Η μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού ήταν τόσο σημαντική για εμένα. Είδα το σώμα μου να δυναμώνει και τη διάθεση μου να βελτιώνεται. Παρατήρησα την αλλαγή ακόμα και στις επιδόσεις μου στη γυμναστική. Προσπαθώ να διατηρήσω μια ισορροπία ως προς τις θρεπτικές ουσίες των γευμάτων μου, τα οποία φροντίζω να περιλαμβάνουν πρωτεΐνη, λαχανικά και καλά λιπαρά. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να «κλέβει» μερικές ημέρες. Η προσωπική μου εμπειρία λέει λοιπόν, ότι δεν πρέπει να φοβάται κανείς το φαγητό. Ημουν πεπεισμένη πως η αυστηρή διατροφή βοηθάει στην απώλεια κιλών και έτσι είχα περιορίσει τους υδατάνθρακες, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τώρα αντιμετωπίζω τη διατροφή μου με χαλαρότητα και μέτρο».