Γιατί το να επιμένεις να συγκατοικήσετε είναι μια πολύ έξυπνη κίνηση - 4 λόγοι | 0 bovary.gr
Γιατί το να επιμένεις να συγκατοικήσετε είναι μια πολύ έξυπνη κίνηση - 4 λόγοι | 0 bovary.gr
15|03|2017 21:18
SHARE
ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΗ

Γιατί το να επιμένεις να συγκατοικήσετε είναι μια πολύ έξυπνη κίνηση - 4 λόγοι


Είναι πραγματικά αστείες οι πρώτες φορές που πας στο σπίτι του αγοριού σου. Μπορεί δηλαδή να περνάτε τέλεια, να μην ξεκολλάτε ο ένας από τον άλλον και εσύ να νιώθεις χαρούμενη, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην σκεφτείς το πως θα αφήσεις το στίγμα σου στο σπίτι του.

Συζητήσεις με τις φίλες σου, σκηνές από ταινίες, περιστατικά και αντιδράσεις φίλων και γνωστών... όλα περνούν από το μυαλό σου σκεφτόμμενη αν πρέπει να αφήσεις ή όχι την οδοντόβουρτσά σου εκεί.

Και σίγουρα άπαξ και κάνεις το πρώτο βήμα και δεν ακολουθήσει μικροτσακωμός, τότε το πεδίο θα είναι ελεύθερο για να φέρεις σιγά σιγά την πραμάτεια σου.

Βέβαια όλο αυτό δεν το κάνεις γιατί απλά σου φαίνεται βολικό, αλλά επειδή κατά βάθος έχεις στο μυαλό σου (έστω κι αν είναι μακρινό σχέδιο) την συγκατοίκηση.

Και τι κι αν η λέξη ακούγεται ωραία στα αυτιά σου, οι άνδρες θέλουν τον χρόνο τους για να το χωνέψουν.

Μήπως όμως καλά κάνεις και βιάζεσαι και επιμένεις λίγο παραπάνω από το να πας με τα νερά του;

Δες τους 4 λόγους που θα σε κάνουν να συνεχίσεις να επιμένεις

Έρχεστε πιο κοντά

Ακόμη κι αν έχετε χρόνια σχέση, με την συγκατοίκηση σίγουρα θα έρθετε ακόμη πιο κοντά. Θα κάνετε περισσότερα πράγματα μαζί, θα αντιμετωπίσετε πρωτόγνωρες καταστάσεις και θα δείτε αν λειτουργεί το «όλη μέρα μαζί σε ένα χώρο».

Γίνεσαι πιο υπεύθυνο άτομο

Αν ζούσες με τους δικούς σου, τότε μαθαίνεις τι θα πει να είσαι η νοικοκυρά και αν ζούσες μόνη σου, τότε μαθαίνεις πως να ανέχεσαι τον συγκάτοικό σου. Γενικά μπορεί να ακούγεται ωραίο, αλλά η συγκατοίκηση μερικές φορές είναι δύσκολο πράγμα. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι σε κάνει πιο υπεύθυνη για δύο λόγους: Γιατί από μόνες μας θέλουμε να πάρουμε το «πάνω χέρι» εξ΄αρχής και διότι κάποιες ευθύνες που θα άφηνες σε άλλες περιπτώσεις, τώρα δεν μπορείς παρά να τις κάνεις.

Εξοικονομείς χρήματα

Σίγουρα δεν είναι ένας λόγος για να συγκατοικήσεις, αλλά αν πριν ζούσε ο καθένας μόνος του, τότε θα δει διαφορά στα οικονομικά του. Από το να πληρώνεις, λοιπόν, τους λογαριασμούς σου και το νοίκι σου ξεχωριστά και να χαλάς άλλα τόσα για εξόδους... το να μένεις σε ένα διαμέρισμα σου δίνει την ευκαιρία να διαθέσεις αλλού αυτά που σου απομένουν.

Καταλαβαίνεις πιο γρήγορα αν η σχέση σας ΔΕΝ κυλάει

Κανείς δεν μπορεί να συγκατοικήσει με κανέναν αν δεν τον αγαπάει πραγματικά. Μπορεί να έχει πολλά θετικά το να ζεις με κάποιον, αλλά πάντα συγκρούσεις θα υπάρχουν. Από αυτές, λοιπόν, θα καταλάβεις αν μπορείς να κάνεις πιο σοβαρά σχέδια για το μέλλον.