«Είμαι 30 χρονών και δεν έχω κάνει σεξ» -Γυναίκα δηλώνει άνετη με αυτό και εξηγεί | 0 bovary.gr
«Είμαι 30 χρονών και δεν έχω κάνει σεξ» -Γυναίκα δηλώνει άνετη με αυτό και εξηγεί | 0 bovary.gr
16|03|2017 10:07
SHARE
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΖΩΗ

«Είμαι 30 χρονών και δεν έχω κάνει σεξ» -Γυναίκα δηλώνει άνετη με αυτό και εξηγεί


Οταν σου έρχεται στο μυαλό η μουσική από το «Like a Virgin» της Μαντόνα, σκέφτεσαι ότι πρόκειται απλά για στίχους ενός τραγουδιού.

Aναρωτιέσαι δε, πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όταν ζεις σε μια εποχή που το σεξ κυριαρχεί στη ζωή του ανθρώπου, συζητά για αυτό, ενημερώνεται, ακούει συμβουλές, διαβάζει απόψεις. 

Κάπως έτσι, η αποχή μιας γυναίκας από το σεξ και πόσο μάλλον στην ηλικία των τριάντα, μοιάζει με κάτι εξωπραγματικό, όμως αν κάνεις μια αναζήτηση στο διαδίκτυο θα διαψευστείς!

Σε αντίθεση με τις γυναίκες που κάνουν τα πάντα για να αποκτήσουν σεξουαλικές εμπειρίες, υπάρχουν κι εκείνες οι οποίες περιμένουν τον πρίγκιπα, εκείνες που θέλουν να παραμείνουν ανέγγιχτες μέχρι την ημέρα του γάμου τους, εκείνες που αδιαφορούν, αλλά και όσες έχουν απλά συμφιλιωθεί με την κατάσταση τους.

Οπως ακριβώς συμβαίνει και με τη Σούζι Γκουντίρετς, η οποία παραδέχεται, πως δεν έχει κάνει σεξ, παρότι έχει «πατήσει» τα τριάντα, αλλά αυτό δεν έγινε από συνειδητή της επιλογή.

«Οι άνθρωποι που δεν έχουν κάνει σεξ, δεν σημαίνει ότι βρίσκονται απαραίτητα σε αυτήν την κατάσταση επειδή το επιλέγουν συνειδητά. Απλά δεν τους συμβαίνει. Ωστόσο, υπάρχουν, υπάρχουμε δηλαδή και δεν είναι περίεργο να μην σου έχει τύχει. Δεν μου αρέσει ο όρος παρθένα», λέει η ίδια.

Η Σούζι κάνοντας την εξομολόγηση της, αναφέρει ότι όταν ήταν πιο μικρή, δηλαδή περίπου είκοσι χρονών, συνήθιζε να αναφέρει σε άντρες που γνώριζε πως δεν έχει κάνει σεξ κι εκείνοι της απαντούσαν πάντα με έκπληξη.

«Αυτό όμως μετά γινόταν όλο και πιο περίεργο. Ο κόσμος που το μάθαινε άρχισε να με ρωτάει τους λόγους για τους οποίους δεν είχα καμία σεξουαλική επαφή ή με έκανε να αισθάνομαι μη φυσιολογική με την αντίδραση του και να αναρωτιέμαι η ίδια τους λόγους που με κράτησαν σε αυτήν τη θέση».

«Τα χρόνια περνούσαν και ο φίλοι μου μου υπενθύμιζαν, ότι οι άντρες περιμένουν συγκεκριμένα πράγματα από μια γυναίκα σε αυτήν την ηλικία. Αυτό με σόκαρε. Επαψα πια να συζητώ για την παρθενία μου, γιατί συνειδητοποίησα ότι πολλοί άνθρωποι το έβλεπαν περίεργα. Αναρωτήθηκα ποιοι παράγοντες με οδήγησαν σε αυτό το σημείο και κατάλαβα ότι πράγματι υπήρχαν ορισμένοι που συνέβαλαν. Στο γυμνάσιο για παράδειγμα ήμουν ανάμεσα στα καλά κορίτσια. Το σεξ και η σχέση ήταν κάτι που δεν συζητούσαμε καν στις παρέες. Στο κολέγιο σκεφτόμασταν τα όμορφα αγόρια από τα μουσικά συγκροτήματα και μελετούσαμε. Ελάχιστες ήταν οι κοπέλες που έβγαιναν ραντεβού και ερωτεύονταν κάποιον. Επίσης, η θρησκεία μου ήταν ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που επηρέασε τη σχέση μου με το σεξ, καθώς όταν συνέβαινε έξω από το γάμο ήταν αμαρτία».

Ολα αυτά λειτούργησαν συνδυαστικά στη σκέψη και την ψυχολογία της Σούζι, που έζησε με την πεποίθηση ότι το σεξ είναι κάτι εντελώς ντροπιαστικό, εκτός κι αν συμβαίνει μέσα στο γάμο.

«Πιστεύω, ότι παρά το γεγονός ότι υπήρχαν λόγοι που με έκαναν να αποφύγω το σεξ, αυτοί δεν έχουν και τόση σημασία. Διότι, ακόμα και σήμερα δεν έχω βρει τον κατάλληλο άνθρωπο με τον οποίο θα μπορούσα να μοιραστώ αυτή την ερωτική εμπειρία και αυτό είναι αποδεκτό και λογικό σε όποια ηλικία κι αν είσαι. Θα πρέπει να σεβόμαστε την πορεία του καθενός προς τη σεξουαλική εμπειρία. Οποια κι αν είναι η ηλικία ενός ανθρώπου ή η σεξουαλική του προτίμηση δεν θα πρέπει να υπάρχουν ταμπέλες».