Στο άκουσμα της «ιαπωνικής κουζίνας» φέρνετε στο μυαλό σας αυτομάτως το σούσι, όμως οι γεύσεις και οι μυρωδιές της κρύβουν πολλά περισσότερα μυστικά, αφού θεωρείται μία από τις πιο υγιεινές παγκοσμίως.
Αναρωτιέστε γιατί;
Η διατροφή που ακολουθούν οι Γιαπωνέζοι στηρίζεται στο γεγονός, ότι καταναλώνουν οτιδήποτε τους κάνει καλό στην υγεία, τη διάθεση και τη σιλουέτα τους.
Ετσι, στα πιάτα τους θα βρείτε κυρίως τα ψάρια, τη σόγια, το ρύζι, τα λαχανικά και τα φύκια, σε συνταγές που έχουν πάντοτε μια ιδιαίτερη ισορροπία.
Επιπλέον, η απλότητα της ιαπωνικής διατροφής σε συνδυασμό με τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρει στον οργανισμό την καθιστούν ιδανική για την απώλεια βάρους και λίπους.
Δυσκολεύεστε να το πιστέψετε;
Η Κάθριν Γκρονάουερ, άλλαξε τις διατροφικές της συνήθειες, όταν μετακόμισε στο Τόκιο και προσπάθησε να ανακαλύψει τον τρόπο με τον οποίο οι Γιαπωνέζες διατηρούν πάντοτε αδύνατη τη σιλουέτα τους.
«Πριν μετακομίσω στην Ιαπωνία αναρωτιόμουν πως είναι δυνατόν οι γυναίκες εκεί να μένουν πάντα αδύνατες. Πίστευα πως είχε να κάνει με εξωτικά συστατικά που χρησιμοποιούν στην κουζίνα τους, όπως το μίσο, όμως τελικά το μυστικό κρύβεται στο συνδυασμό των τροφών και των υλικών, στον τρόπο που καταναλώνονται και στη διαδικασία της ετοιμασίας τους».