Google Streetview
Google Streetview
DIVORCE HOTEL

Ξενοδοχείο διαζυγίων -Πεντάστερο, με όλες τις ανέσεις, σε βοηθά να χωρίσεις αναίμακτα μέσα σε ένα μόνο Σαββατοκύριακο

Αν μέχρι τώρα οι ρομαντικές αποδράσεις με το σύντροφο σου αποτελούσαν μια ευχάριστη διέξοδο για να ανανεώσετε τη σχέση σας, ξέχνα το! Αυτός ο προορισμός είναι ιδανικός μόνο στην περίπτωση που θέλεις να χωρίσεις.

Η λέξη «τέλος» γυρίζει στο μυαλό σου εδώ και πολύ καιρό, μα φοβάσαι να την ξεστομίσεις στο σύντροφο σου.

Αισθάνεσαι, ότι δεν είσαι ο εαυτός σου μέσα στη σχέση σου, βαριέσαι που περνάς το χρόνο σου μαζί του, ο έρωτας, το πάθος και η έλξη έχουν χαθεί και τη θέση τους πήραν τα μπλεγμένα συναισθήματα, η αδιαφορία, τα νεύρα, τα προβλήματα, οι διαφωνίες και οι τσακωμοί.

Τυραννιέσαι καθημερινά. Πώς όμως να τολμήσεις να του το πεις, όταν εκείνος σου κρατάει τρυφερά το χέρι ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές σας ή όταν δεν είσαι έτοιμη να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες;

Πριν σκεφτείς να πάρεις ξανά τηλέφωνο την κολλητή σου για να τις ζητήσεις συμβουλές, σκέψου τη λύση του ξενοδοχείου διαζυγίων, από αυτά που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για αυτή σου την ανάγκη και σε περιμένει.

Ο λόγος για τα « DivorceHotel», ένα εκ των οποίων βρίσκεται  στη Βρετανία. Το συγκεκριμένο είναι ένα πολυτελές resort όπου ο ρομαντισμός δεν έχει ακριβώς το ρόλο που θα περίμενες, αφού η σαμπάνια στον πάγο και το king-size κρεβάτι προορίζονται για να κάνουν το χωρισμό σου απλά πιο ευχάριστο και όχι για να περάσεις μερικές μοναδικές στιγμές με τον σύντροφό σου. 

Το ξενοδοχείο προσφέρει ένα αποκλειστικό πακέτο που επιτρέπει στα ζευγάρια που βρίσκονται στα πρόθυρα του χωρισμού, να λύσουν το πρόβλημα τους μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, με τη βοήθεια μεσολαβητών και δικηγόρων.

Το πακέτο αυτό κοστίζει από έξι έως δέκα χιλιάδες λίρες και οι σύζυγοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την πολυτελή τους διαμονή σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων, να κάνουν σπα, να δειπνήσουν μαζί και μετά από αυτά να βάλουν τέλος στη σχέση τους, με τον πιο γρήγορο τρόπο.

Πίσω από αυτό το κόνσεπτ βρίσκεται η ολλανδική εταιρεία DivorceHotel International, που υποστηρίζει, ότι παρέχει ένα πιο θετικό τρόπο για να δώσει κανείς τέλος στο γάμο του, συγκριτικά με τις παραδοσιακές πρακτικές που απαιτούν μήνες διαπραγματεύσεων μεταξύ των μερών.

Η εξαιρετικά μοντέρνα προσέγγιση αυτή εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από πέντε χρόνια και εκατοντάδες ζευγάρια έχουν πλέον χωρίσει μέσα σε ένα άκρως φιλικό κλίμα υπό την καθοδήγηση των ειδικών.

Υπάρχουν έξι ξενοδοχεία στην Ολλανδία που υποδέχονται ζευγάρια, τα οποία δηλώνουν ένα βήμα πριν το χωρισμό και ένα ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη, ενώ γίνονται σχέδια για επέκταση της εταιρείας στο Λος Αντζελες και το Μαϊάμι.

Ο διευθύνων σύμβουλος της DivorceHotel International, Τζιμ Χάλφενς, λέει πως αν κανείς ρωτήσει ένα πρώην ζευγάρι, ποιο είναι το χειρότερο πράγμα του χωρισμού, τότε μάλλον θα απαντήσει το κόστος. Και αυτό, γιατί δύο άνθρωποι που θέλουν να χωρίσουν δεν γνωρίζουν ποτέ πόσα χρήματα πρέπει να ξοδέψουν για το διαζύγιο.

«Σκεφτήκαμε, ότι θα είναι πιο γρήγορο και πιο εύκολο για τα ζευγάρια. Χωρίς τις επιρροές από άλλους παράγοντες όπως τα πεθερικά ή τους φίλους. Εμείς επικεντρωνόμαστε στα θετικά και το μέλλον αυτών των ανθρώπων».

Η φιλοσοφία αυτού του ξενοδοχείου αποτέλεσε κίνητρο της Κέιτ ( 49 ετών) και του Τομ (50 ετών) που ήταν παντρεμένοι για 24 ολόκληρα χρόνια και αποφάσισαν ότι έχουν αποστασιοποιηθεί, για το λόγο αυτό θα ήθελαν να ακολουθήσουν ένα διαφορετικό μέλλον.

Πήγαν στο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, απόλαυσαν μαζί ένα μεσημεριανό γεύμα και ήπιαν κρασί. Ο Τομ εξήγησε ότι αυτό το ξενοδοχείο δίνει την ευκαιρία σε ζευγάρια που θέλουν να διατηρήσουν φιλικές σχέσεις μετά το χωρισμό, να το πετύχουν, γιατί διαφορετικά το «σύστημα» λειτουργεί αντίθετα.