Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ... ΛΕΞΙΚΟ ΤΟΥΣ

Αννα Γουίντορ, Οπρα, Μπιλ Γκέιτς, Ζούκερμπεργκ: Το καθημερινό πρόγραμμα που ακολουθούν πετυχημένοι και δισεκατομμυριούχοι


Γίνεται να είσαι δισεκατομμυριούχος, να έχεις δεκάδες υποχρεώσεις και ευθύνες στο κεφάλι σου και να μην έχεις σχεδόν ποτέ στρες. Κι όμως, σύμφωνα με την Έμα Τίναν, την «σύμβουλο των επιτυχημένων», οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να έχουν υπό την εποπτεία τους ένα σωρό πράγματα, αλλά για εκείνους η λέξη στρες υπάρχει μόνο στο... λεξικό.

 

Ποιο είναι το μυστικό τους; Η Έμα Τίναν εξηγεί πως η καθημερινή ρουτίνα των πλουσίων είναι τέτοια, ώστε να μην τους δημιουργεί στρες, αλλά να τους κάνει παραγωγικούς και ικανούς να τα βγάλουν πέρα.

Τι κάνουν:

  • Ξυπνούν στις 5

Μπορεί να σου φαίνεται «εφιάλτης» το ξύπνημα στις 5, αλλά σύμφωνα με την Τίνα η οποία μελέτησε τα προγράμματα διάφορων πλουσίων, η μέρα των 90% εξ’ αυτών ξεκινά από τα χαράματα.

Έτσι έχουν την δυνατότητα να κοντρολάρουν την μέρα τους, πριν αρχίσει καν η μέρα των υπολοίπων. Επίσης με το πολύ πρωινό ξύπνημα μπορούν να απολαύσουν πρωινό με την οικογένειά τους, να ασκηθούν και να συγκεντρωθούν πριν ένα meeting.

Ασκούνται στις 5:30

Ο CEO του Twitter κάνει κάθε πρωί 30 λεπτά τζόκινγκ πριν πάει στα γραφεία της εταιρίας. Η γυμναστική, λοιπόν, ακόμη κι αν διαρκεί 30 λεπτά, σου δίνει ενέργεια για να τα βγάλεις πέρα την υπόλοιπη μέρα. Επιπλέον, το ότι είσαι περισσότερο σε εγρήγορση είναι δεδομένο, ενώ η άσκηση είναι από τους σημαντικότερους λόγους που είσαι καλοδιάθετος και καθόλου στρεσαρισμένος.

  • Κάνουν «focus» στις 6

Ποιοι είναι οι στόχοι της ημέρας, που πρέπει να δώσεις βάση, πως να συμπεριφερθείς σε ένα απαιτητικό ραντεβού. Όλα αυτά είναι θέματα που δισεκατομμυριούχοι κάθονται και σκέφτονται προσεκτικά μετά την γυμναστική τους. Έτσι και έχουν φτιάξει το πρόγραμμα της ημέρας και νιώθουν σίγουροι για τον εαυτό τους (αυτοπεποίθηση).

  • Διαβάζουν στις 6

Επιτυχημένοι άνδρες και γυναίκες δεν πηγαίνουν ποτέ στο γραφείο χωρίς να έχουν διαβάσει κάτι. Την εφημερίδα, το αγαπημένο τους βιβλίο, ή ένα άρθρο στο διαδίκτυο. Επίσης, εκτός ότι το διάβασμα είναι μία καθημερινή συνήθεια του Μάρκ Ζούκερμπεργκ και του Μπιλ Γκέιτς, μία πρόσφατη έρευνα έδειξε τι διαβάζουν οι πετυχημένοι άνθρωποι.

Έτσι, λοιπόν, το 11% των businessman διαβάζουν ενημερωτικά έντυπα, το 85% διαβάζουν τουλάχιστον δύο βιβλία το μήνα με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, ενώ μόνο το 1% διαβάζει 30 λεπτά την ημέρα.

  • Παίρνουν πρωινό στις 7

Τα οφέλη του πρωινού είναι γνωστά. Αν πιστεύεις, λοιπόν, πως οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι πίνουν μόνο τον καφέ που τους φέρνει ο βοηθός τους στο γραφείο και τίποτα άλλο, τότε κάνεις λάθος. Άλλωστε, όπως λέει και η Όπρα Γουίνφρει «Ποτέ δεν δουλεύω, χωρίς καύσιμα. Και το σώμα μας χρειάζεται καύσιμα και γι΄αυτό λατρεύω το πρωινό».

  • Δουλεύουν στις 8, (τώρα τι ακριβώς κάνουν... δεν μας το έχουν αποκαλύψει ακόμη)

 

  • Μεσημεριανό στη 1 (για τουλάχιστον μία ώρα)

Δεν είναι τόσο για το μεσημεριανό, αλλά για το σωστό διάλειμμα. Οι πετυχημένοι άνθρωποι πάντα κάνουν ένα μεγάλο διάλειμμα το μεσημέρι για να ξεκουράσουν το μυαλό τους και το σώμα τους από όσα έκαναν στο γραφείο. Επίσης, ένα καλό διάλειμμα το μεσημέρι τους βοηθά να αντέχουν το υπόλοιπο της ημέρας.

  • Φεύγουν από το γραφείο στις 6

Η Έμα αναφέρει πως οι πλούσιοι πάντα έχουν ένα βαρύ και φορτωμένο πρόγραμμα, ωστόσο γνωρίζουν πότε πρέπει να φύγουν από το γραφείο αν θέλουν να έχουν και προσωπική ζωή.

 

Ο CΕΟ της Intel είπε το πιο σωστό πράγμα: «Υπάρχουν πάντα περισσότερα που ΜΠΟΡΕΙΣ να κάνεις, ακόμη περισσότερα που ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις και πιο πολλά που έπρεπε ΗΔΗ να έχεις κάνει. Εγώ όμως φεύγω από το γραφείο μου κάθε μέρα στις 6μιση ότι κι αν γίνεται».

 

  • Κοιμούνται στις 11

Η Αριάνα Χάφινγκτον αναφέρει πως ο ύπνος είναι το μυστικό που σε βοηθά να γίνεις επιτυχημένος. Η ίδια κοιμάται 8 ώρες κάθε βράδυ, ενώ δεν έχει καμία ηλεκτρονική συσκευή στο δωμάτιό της. Από την άλλη ο Μπιλ Γκέιτς κοιμάται 7 ώρες το βράδυ και συνήθως διαβάζει ένα βιβλίο μέχρι να τον πάρει ο ύπνος.

Συμπέρασμα; Όσο πιο πολύ κοιμάσαι, τόσο πιο δημιουργικός, εφευρετικός και αποφασιστικός είσαι.

Φωτογραφία: ΑP, Shutterstock, Instagram