Σχέσεις: 8 έξυπνα κόλπα για να ξεπερνάς τις δυσκολίες | 0 bovary.gr
Σχέσεις: 8 έξυπνα κόλπα για να ξεπερνάς τις δυσκολίες | 0 bovary.gr
ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Σχέσεις: 8 έξυπνα κόλπα για να ξεπερνάς τις δυσκολίες


Κάθε ζευγάρι έχει και τις ευχάριστες και τις δυσάρεστες στιγμές του.

Η συνεχής τριβή και η ρουτίνα όμως μπορούν να κάνουν αυτές τις άσχημες στιγμές να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο με το πέρασμα του χρόνου. Γιατί να χαλάτε τη διάθεσή σας -και τη σχέση σας- επειδή δεν μπορείτε να αποφασίσετε τι θα φάτε και σε ποιο μέρος θα βγείτε; Γιατί η υπερβολική οικειότητα να σταθεί εμπόδιο στην ομαλή εξέλιξη της σχέσης σας; Παρακάτω θα δείτε 8 απλά αλλά θαυματουργά κόλπα που θα σας κάνουν να αντιμετωπίζετε όλα τα μικροζητήματα ευχάριστα χωρίς να χρειάζεται να βρίσκεστε συνεχώς σε ένταση με τον αγαπημένο σας.

  • 1. Εάν είστε αναποφάσιστοι σχετικά με το τι και πού θα φάτε ή τι ταινία θα δείτε, παίξτε το παιχνίδι «5-3-1». Ο ένας από τους δύο πρέπει να κατονομάσει 5 επιλογές. Στη συνέχεια ο δεύτερος αποκλείει τις 3 από τις 5 και στο τέλος ο πρώτος πάλι, επιλέγει τη μία από τις δύο που έχουν απομείνει. Τι ποιο απλό από αυτό; Τέλος λοιπόν με τα «Δεν ξέρω», «Ό,τι θέλεις εσύ» και τα «Δεν με νοιάζει» που γκρίνια φέρνουν στο τέλος.

 

  • 2. Ο ένας μαγειρεύει και ο άλλος πλένει τα πιάτα. Νόμος! Ποτέ δεν πρέπει να φορτώνεται ο ένας από τους δύο όλες τις δουλειές της ημέρας. Εάν μάλιστα αποφασίσετε να μαγειρέψετε μαζί, τότε το πλύσιμο των πιάτων θα πρέπει να γίνει και πάλι από κοινού.

 

  • 3. Κάθε ζευγάρι που συγκατοικεί θα πρέπει να έχει τον δικό του ιδιωτικό χώρο για ώρες έκτακτης ανάγκης. Ναι, είναι λογικό να μην περισσεύουν πάντα δύο δωμάτια στο σπίτι αλλά τουλάχιστον θα πρέπει να έχετε συμφωνήσει από πριν πως κάποιος από τους χώρους του σπιτιού θα είναι ο προσωπικός σας χώρος. Σε αυτό το δωμάτιο θα μπορείτε να ξεκουράζεστε, να διαβάζετε, να ακούτε μουσική, να ετοιμάζετε εκπλήξεις στον αγαπημένο σας, να μιλάτε στο τηλέφωνο ή ακόμη και να «κρύβεστε» όταν έχετε μούτρα.

 

  • 4. Να ευχαριστείτε τον σύντροφό σας πάντα και για τα πάντα. Δεν είναι απαραίτητο να είστε υπερβολικά διαχυτικοί με τον άλλον μόνο και μόνο επειδή έβγαλε έξω τα σκουπίδια (!) αλλά είναι ωραίο να δείχνετε πως εκτιμάτε την προσπάθεια που κάνει ακόμη και για τις πιο απλές και καθημερινές υποχρεώσεις.

 

  • 5. Δεν χρειάζεται να λέτε συνεχώς στον αγαπημένο σας πως κάνει λάθος σε ασήμαντα πράγματα. Για παράδειγμα, εάν ο σύντροφός σας επιμένει πως ο Σπίλμπεργκ έχει σκηνοθετήσει το Star Wars, μην αρχίσετε να γελάτε επιδεικτικά μειώνοντάς τον. Αντίθετα, μπορείτε να γελάσετε με την ψυχή σας από μέσα σας και να του πείτε πως έχετε την εντύπωση ότι το σκηνοθέτησε ο Λούκας. Και προς Θεού... ΜΗΝ διορθώνετε ο ένας τη γραμματική του άλλου μπροστά σε τρίτους. Επιτρέπεται (και επιβάλλεται...) μόνο στο σπίτι και μόνο όταν είστε οι δυο σας.

 

  • 6. Όταν κάποιος παραδέχεται πως έχει κάνει κάποιο λάθος και ειδικά αν είναι μικρής σημασίας, δεν χρειάζεται να εξακολουθείτε να έχετε νεύρα και να κάνετε μούτρα ο ένας στον άλλον. Αντ’ αυτού μπορείτε να έχετε ένα παιχνίδι: το FailDance. Καλά μαντέψατε... Όποιος κάνει λάθος, αφού ζητήσει συγγνώμη από τον άλλον, είναι υποχρεωμένος να τραγουδήσει και να χορέψει ένα τραγούδι στο οποίο θα αφηγείται το λάθος που έκανε. Η σοβαρότητα αμέσως φεύγει, γελάτε και καταλαβαίνετε πως πράγματι δεν χρειάζεται να μαλώνετε για ασήμαντα ζητήματα.

 

  • 7. Σκεφτείτε πριν μιλήσετε. Κάθε φορά που μία έντονη συζήτηση σας θολώνει τη σκέψη, μη βιαστείτε να απαντήσετε για να μην κάνετε κάποια παύση στη ροή του λόγου. Μπορείτε να ζητήσετε μία στιγμή από τον σύντροφό σας προκειμένου να σκεφτείτε αυτό που θέλετε να πείτε. Μία λάθος κουβέντα είναι πολύ χειρότερη από μία αμήχανη παύση σε μία συζήτηση. Εξάλλου ο στόχος είναι βελτιώσετε την κατάσταση και όχι να την χαλάσετε.
  • 8. Κάθε φορά που από μέσα σας στολίζετε τον σύντροφό σας με κοσμητικά επίθετα, κάντε το εξής: φανταστείτε πως είστε συγγραφέας, σεναριογράφος, ό,τι θέλετε τελοσπάντων και κάντε τον σύντροφό σας εκτός από πρωταγωνιστή στη ζωή σας (που είναι ήδη), πρωταγωνιστή και στη μικρού μήκους ιστορία που θα ετοιμάσετε. Η ιστορία επικεντρώνεται στην οπτική γωνία του συντρόφου σας με αποτέλεσμα να σας βάζει στη διαδικασία κατανόησης του πώς εκείνος λειτούργησε μέχρι να κάνει αυτό που σας ενόχλησε. Δύσκολο, ειδικά όταν κυριαρχεί ο εκνευρισμός και ο εγωισμός, όμως μήπως ήδη καταλάβατε κάτι παραπάνω για τον αγαπημένο σας;

Φωτογραφίες: Shutterstock