Τι τρώνε τα παιδιά των γαλαζοαίματων – Σεφ αποκαλύπτει | 0 bovary.gr
Τι τρώνε τα παιδιά των γαλαζοαίματων – Σεφ αποκαλύπτει | 0 bovary.gr
ΤΡΩΝΕ ΓΚΟΥΡΜΕ ΠΙΑΤΑ;

Τι τρώνε τα παιδιά των γαλαζοαίματων – Σεφ αποκαλύπτει


Τα νεογέννητα μωρά συνηθίζουν να τρέφονται με γάλα τους πρώτους μήνες της ζωής τους, γιατί αυτή είναι η μοναδική τροφή που μπορούν να αφομοιώσουν, μέχρι να αρχίσουν να χρειάζονται περισσότερες θερμίδες και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Τότε, το διαιτολόγιο τους εμπλουτίζεται από κρέμες και σταδιακά από άλλες στέρεες τροφές που βασίζονται σε αγνά υλικά.

Τι συμβαίνει όμως όταν δεν μιλάμε για ένα οποιοδήποτε βρέφος, αλλά για τα παιδιά της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας;

Ο Βρετανός σεφ, Ντάρεν Μακγράντι, που έχει εργαστεί ως προσωπικός σεφ της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο παλάτι του Κέσινγκτον, αλλά και της βασίλισσας Ελισάβετ για έντεκα χρόνια στο παλάτι του Μπάκινγκχαμ, λέει ότι πολλές από τις προτιμήσεις του πρίγκιπα Γουίλιαμ ενδέχεται να έχουν ενσωματωθεί στο διαιτολόγιο των παιδιών του, το οποίο όμως βρίσκεται υπό την επίβλεψη της Κέιτ Μίντλετον.

Επίσης, αναφέρει ότι τόσο η Κέιτ, όσο και η βασιλική νταντά έχουν προσθέσει περισσότερα λαχανικά και αγνά τρόφιμα στο παιδικό μενού.

Οταν δε επισκέπτονται τη γιαγιά τους, στην κουζίνα της βασίλισσας, οι σεφ λειτουργούν με βάση τις οδηγίες της βασιλικής νταντάς, που τους στέλνει καθημερινά το παιδικό μενού.

Πριν από μερικές δεκαετίες, ο σεφ ήταν υπεύθυνος για τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι.

«Ετρωγαν φρέσκο πουρέ φρούτων τον οποίο ετοίμαζα καθημερινά. Τα αγαπημένα τους ήταν το μήλο και το αχλάδι. Ετρωγαν επίσης πουρέ λαχανικών από καρότο, κουνουπίδι και μπιζέλι. Οταν μεγάλωσαν προσθέσαμε στο διαιτολόγιο τους το κοτόπουλο, το αρνί και το βόειο κρέας, πάλι σε μορφή πουρέ μέσα στα λαχανικά τους. Θυμάμαι τις στιγμές που η πριγκίπισσα Νταϊάνα έφερνε τους μικρούς πρίγκιπες στην κουζίνα, τους κάθιζε στο τραπέζι και τους τάιζε γιαούρτι. Παρότι είχαν βασιλικό ουρανίσκο, ως παιδιά μπορούσαν να απολαύσουν κοτομπουκιές, cheeseburgers, μακαρόνια με τυρί. Ομως η νταντά φρόντιζε πάντοτε να καταναλώνουν τα λαχανικά τους. Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ λάτρευε το κέικ με σοκολάτα και μπισκότο και τα δύο όμως παιδιά, αγαπούσαν το παγωτό με τσιπς σοκολάτας. Τουλάχιστον τους έκανα και αχλάδια ποσέ για να τρώνε και φρούτα μαζί με αυτό».

Οπως λέει ο Μακγκράντι, στον πρίγκιπα Γουίλιαμ άρεσαν το κραμπλ αχλαδιού και μπανάνας, η κρέμα μπανάνας, το ρυζόγαλο και η πουτίγκα.