Το στομάχι σου διαμαρτύρεται για άλλη μια φορά και η πρώτη σκέψη που κάνεις είναι να «πεταχτείς» μέχρι το κατάστημα στη γωνία, για να αγοράσεις την αγαπημένη σου μερίδα φαγητού και να την απολαύσεις στο σπίτι.
Το takeaway είναι η απάντηση στο σύγχρονο τρόπο ζωής και τους απαιτητικούς του ρυθμούς, που σε αναγκάζουν συχνά να επιλέγεις λιγότερο υγιεινές τροφές, γιατί απλά δεν προλαβαίνεις ή δεν αντέχεις να μαγειρέψεις.
Ταυτόχρονα, όμως είναι γνωστό ότι, οι διατροφικές αυτές συνήθειες μπορούν να επιβαρύνουν τη σιλουέτα σου, γιατί προσθέτουν αρκετές περιττές θερμίδες και κιλά.
Η μήπως όχι;
Ο διατροφολόγος Ρομπ Χόμπσον υποστηρίζει, ότι υπάρχει τρόπος να μην ξεφύγεις τρώγοντας αυτά τα γεύματα και για το λόγο αυτό μοιράζεται τα πιο υγιεινά πιάτα για να παραγγείλεις στο takeaway των δημοφιλέστερων τύπων κουζίνας.
Ινδική κουζίνα
- Για ορεκτικό επέλεξε το «νταλ» που είναι πλούσιο σε θρεπτικές ίνες γιατί μοιάζει με σούπα και περιέχει την ιδανική ποσότητα λαχανικών, ενώ η μερίδα φτάνει τις 200 θερμίδες.
- Ως προς το κυρίως πιάτο, προτείνει το κοτόπουλο «ταντούρι» που έχει 250 θερμίδες ανά μερίδα. Αυτό το κοτόπουλο μαγειρεύεται στεγνό σε καυτό φούρνο και σερβίρεται ιδανικά με λαχανικά.