Πώς να τα βγάλεις πέρα όταν έχει τις μαύρες του (και δεν φταις)- 8 ειδικοί δίνουν «σωτήριες» λύσεις  | 0 bovary.gr
Πώς να τα βγάλεις πέρα όταν έχει τις μαύρες του (και δεν φταις)- 8 ειδικοί δίνουν «σωτήριες» λύσεις | 0 bovary.gr
ΒΑΛΕ STOP ΣΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ ΤΟΥ

Πώς να τα βγάλεις πέρα όταν έχει τις μαύρες του (και δεν φταις)- 8 ειδικοί δίνουν «σωτήριες» λύσεις


Ποιο είναι το πρώτο άνδρα που δεν αντέχεις σε ένα άνδρα; -Ναι καλά το σκέφτηκες ... η γκρίνια. Αυτή η λέξη, γένους θηλυκού που όταν «μεταπηδά» σε αρσενικό, απλά θέλεις να ανοίξει η γη να ΤΟΝ καταπιεί.

Και μπορεί σε εμάς η φράση «Τι έχεις; - Τίποτα» να κάνει τον κάθε άνδρα να καταλάβει πως ο τσακωμός, η γκρίνια και η μουρμούρα είναι το επόμενο βήμα, στους άνδρες όμως δεν ισχύει το ίδιο.

Δεν λένε κουβέντα, τους μιλάς, κοιτούν αλλού, τους φιλάς δεν ανταποδίδουν, τους λες να βγείτε δεν θέλουν κι όταν πια καταλαβαίνεις πως κάτι συμβαίνει σου απαντούν πως απλά δεν έχουν όρεξη.

Μπορεί να μην έχει να κάνει με σένα, μπορεί να έγινε μία αναποδιά στην δουλειά, μπορεί και να αρρώστησαν (!!)... ότι κι αν έχει γίνει ένα είναι το σίγουρο. Αν είναι στα κάτω τους... ο κόσμος να αλλάξει θα μείνουν έτσι, μέχρι απλά να τους περάσει.

Σοκολατάκια, αγκαλίτσες, γλυκουλίτσες απλά δεν λειτουργούν σε αυτούς (μόνο σε εμάς που και που).

Στο δια ταύτα όμως. Τι πρέπει να κάνεις εσύ, όταν ο σύντροφός σου είναι σαν την Μεγάλη Παρασκευή;

8 ειδικοί (σχεσολόγοι ή ψυχολόγοι) σου δίνουν απάντηση και σε συμβουλεύουν για να μην τα κάνεις χειρότερα.



 

Μην το πάρεις βαριά

Η σύμβουλος Νίνα Ρούμπιν αναφέρει πως δεν χρειάζεται κάθε φορά που το αγόρι σου δεν έχει κέφια να κατηγορείς τον εαυτό σου γι΄αυτό. Άλλωστε δεν είσαι πάντα εξ΄ ολοκλήρου υπεύθυνη για την διάθεσή του, γι΄αυτό μην κατηγορείς τον εαυτό σου.

Απλά υπενθύμισε του πως είσαι δίπλα του, αν χρειαστεί κάποιον να μιλήσει και ότι σου λείπεις. Από κει και πέρα κάνε τις δουλειές σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου.

Βάλε όρια

Υπομονή, εύνοια και... όρια συμβουλεύει η Κάλι Ρότζερς.

Ο καθένας έχει τις κακές τους αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο άλλος μπορεί να συμπεριφέρεται όπως θέλει. Είναι φυσιολογικό, λοιπόν, οι άνδρες να μην μιλιούνται μερικές φορές, αλλά μην επιτρέψεις σε καμία περίπτωση να ξεσπάσει τα νεύρα του πάνω σου. Το να είσαι σε κακό mood δεν σημαίνει πως μπορείς και να πληγώνεις τον άλλον.

Κατάλαβε τι είναι αυτό που του χαλάει την διάθεση

Από την άλλη, ο σχεσολόγος και συγγραφέας Άπριλ Μασίνι επισημαίνει πως πρέπει να ασχοληθούμε λίγο παραπάνω και να καταλάβουμε τι φταίει και ο σύντροφός μας είναι κακόκεφος.

«Αν το άλλο σου μισό δεν είναι στα καλύτερά του όταν πεινάει ή είναι κουρασμένος τότε θα ξέρεις τι να κάνεις την επόμενη φορά. Μπορείς δηλαδή να μαγειρέψεις πιο νωρίς ή να τον αφήσεις να κοιμηθεί λίγο παραπάνω αντί να κάνετε κάτι μαζί» , αναφέρει ο ειδικός».

Γενικά υπάρχουν λύσεις αν θέλεις να προσπαθήσεις να τους φτιάξεις την διάθεση, αρκεί να προσπαθεί κι αυτός και να μην κλείνεται στον εαυτό του.

Πάντως, η καλύτερη συμβουλή που θα μπορούσε να σου δώσει ο Άπριλ γι΄αυτό είναι το να προσπαθήσεις να τον ακούσεις και να τον καταλάβεις και όχι να φιξάρεις την κατάσταση

Μην κάνεις τίποτα

Η ψυχολόγος Μισέλ Πάιβα προσπαθεί να σου δώσει μία πιο κουλ συμβουλή λέγοντας «Ο καθένας μπορεί κάποια στιγμή να μην έχει τις καλές του. Έτσι καταλαβαίνεις πως ο άλλος είναι άνθρωπος και όχι... ρομπότ. Απλά αποδέξου το και πήγαινε με το... κύμα.

Αν πάλι καταλάβεις πως η διάθεσή του επηρεάζει και την δικιά σου κάνε ένα βήμα πίσω. Αυτό που πρέπει να σκέφτεσαι είναι πως κανενός άλλου η γκρίνια δεν πρέπει να σου ρίχνει την αυτοπεποίθηση.

Μην σε πάρει και σένα από κάτω, λοιπόν, ρώτησε τον απλά τι συμβαίνει και κάνε υπομονή μέχρι να «επανέλθει».

Επικοινώνησε

Ο κλινικός ψυχολόγος Μπόμπι Γουέγκνερ θεωρεί πως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δώσεις έμφαση όταν σου εξηγεί τι έχει. Μην μείνεις στην αδράνεια όμως. Πες και εσύ πως νιώθεις ακούγοντάς τον και κάνε τον να καταλάβει πως είσαι εκεί γι΄αυτον, ώστε να σου ανοίξει την καρδιά του.

Πες του στα ίσια πως η συμπεριφορά του σε επηρεάζει

Αν είναι down και δεν έχει να κάνει με σένα, τότε η αλήθεια είναι πως πρέπει μόνος του να λύσει τα προβλήματά σου. Αν, όμως, σου μεταδίδει την αρνητική του ενέργεια, τότε πρέπει να του το πεις. Έτσι την επόμενη φορά θα προσπαθήσει να σκεφτεί και σένα και όχι μόνο τον εαυτό του.

Κάνε... υπομονή

Όποια φίλη σου κι να ρωτήσεις αυτό θα σου πει. Το ίδιο και η γιατρός Τίνα Τεσίνα, η οποία αναφέρει πως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τον ρωτήσεις αν απλά μπορείς να βοηθήσεις την κατάσταση. «Είναι ουσιαστικά σαν να κάνεις φιγούρες για χορό. Μιλάς, ακούς, το αφήνεις να φύγει, δίνεις λίγο χώρο, επαναλαμβάνεις», αναφέρει η ίδια.

Μην ξεχάσεις μόνο να τον ρωτήσεις όταν όλα είναι και πάλι καλά ποιο είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις όταν εκείνος δεν έχει διάθεση. Άλλοι θέλουν να μένουν μόνοι τους, άλλοι να μιλάνε κι άλλοι να έχουν παρέα, οπότε καλό θα ήταν να ξέρεις τι θέλει.

Δείξε του πως τον αγαπάς

Η σύμβουλος γάμων Λάουρελ Κλάρκ αναφέρει πως πρέπει να δείξεις πως τον αγαπάς και είσαι εκεί γι΄αυτόν (αλλά!) σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Όταν ας πούμε είναι στρεσαρισμένος, μπορείς να κάνεις μία καλή πράξη για εκείνον...να μαγειρέψεις, να του κάνεις λίγο μασάζ, κλπ. Όταν πάλι είναι θυμωμένος, απλά άφησέ τον λίγο στην ησυχία του.

«Γράφτον»

«Μερικοί άνθρωποι κλείνονται στο καβούκι τους και θέλουν ένα δραστικό «χτύπημα» για να βγουν από αυτό»,λέει η ψυχολόγος Νικόλ Μαρτίνεζ.

Από την άλλη, στους περισσότερους κακόκεφους άνδρες ανάβει ένα κόκκινο λαμπάκι όταν αισθανθούν πως δεν είναι στο επίκεντρο (συμπληρώνουμε εμείς). Επομένως, αν δεν είναι κάτι σοβαρό, πάρε το χαλαρά... δες τι φίλες σου, βγες έξω, κλείσε το κινητό σου. Όταν καταλάβει πως κανείς δεν ασχολείται μαζί του... απλά θα σε πάρει τηλέφωνο και θα σου μιλήσει πιο γλυκά από ποτέ.