shutterstock
shutterstock
03|04|2017 15:47
SHARE
ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Σεξ μετά τα 50 -Πώς θα διατηρήσεις ζωντανή τη φλόγα ανάμεσα σας


Μεγαλώνεις και όσο ο χρόνος περνά, αρχίζεις να ανησυχείς όλο και περισσότερο για την εξωτερική σου εμφάνιση: τη χαλάρωση, τις ρυτίδες, τα περιττά κιλά, τα κουρασμένα μάτια. Προβληματίζεσαι για τις αντοχές σου που μειώνονται διαρκώς αλλά και τη διάθεση σου που πέφτει κατακόρυφα. Ψάχνεις να βρεις το πώς θα καταφέρεις να μείνεις μακριά από όλα αυτά τα σημάδια της γήρανσης.

Μήπως όμως θα έπρεπε να έδειχνες και κάποιο ενδιαφέρον για τη σεξουαλική σου ζωή;

Λέγεται, ότι μετά τα πενήντα αυτή είναι πιθανό να πάρει τον κατήφορο, μέχρι να αποτελέσει πια παρελθόν και πράγματι, είναι πολύ πιθανό να συμβούν ορισμένες αλλαγές, που θα μειώσουν τις ορμές και τις επιδόσεις σου. Κάτι τέτοιο όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να βγάλεις το σεξ από τη ζωή σου.

Αντιθέτως, οι ειδικοί προτείνουν να ασχοληθείς με αυτήν την αλλαγή και να την αντιμετωπίσεις, όχι με φάρμακα και επισκέψεις σε γιατρούς, αλλά με το ισχυρότερο «όπλο» σου, που δεν είναι άλλο από την επικοινωνία και την ουσιαστική επαφή με το σύζυγο σου.

Θα πρέπει δηλαδή να εκφράζεσαι ελεύθερα. Να μιλάς ανοιχτά και χωρίς δισταγμό για όσα σε απασχολούν. Να του εξηγείς τους λόγους για τους οποίους απέχεις από το σεξ, ώστε να μην πιστεύει λανθασμένα ότι δεν είναι το ίδιο ελκυστικός όσο τον πρώτο καιρό της γνωριμίας σας.

Και το καλύτερο; Η πρόληψη σώζει καταστάσεις!

Οι ειδικοί υποστηρίζουν, ότι οι άνθρωποι που είναι δεκτικοί στο να ζήσουν μια πιο περιπετειώδη σεξουαλική ζωή κατά τα νεανικά τους χρόνια, είναι και πιο έτοιμοι να αποδεχτούν τις μετέπειτα αλλαγές που φέρνει ο χρόνος, επειδή ξέρουν τι απολαμβάνουν περισσότερο και τι λιγότερο. Αυτό τους δίνει τη λύση την κατάλληλη στιγμή.

Αν είσαι νεότερη, ανακάλυψε τον εαυτό σου και δούλεψε με τα θέλω σου.