Instagram / mistyonpointe
Instagram / mistyonpointe
ΚΟΡΜΙ ΑΓΑΛΜΑΤΕΝΙΟ

Κορμί αγαλματένιο: Τι τρώνε οι μπαλαρίνες; Ολα τα μυστικά διατροφής


Η γοητευτική επαγγελματίας χορεύτρια Μίστι Κόπλαντ, είναι μια γυναίκα, που σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη.

Η εξωτική της ομορφιά σε συνδυασμό με την αψεγάδιαστη σιλουέτα που διαθέτει, της έχουν δώσει την ευκαιρία για μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία, καθώς και για συνεργασίες με το χώρο της αθλητικής ένδυσης.

Αναρωτιέστε πώς έχει καταφέρει να φτάσει σε ένα τόσο εξαιρετικό επίπεδο τη φυσική της κατάσταση, αφού το σώμα της δεν έχει κανένα ίχνος περιττού λίπους επάνω του, ενώ χαρακτηριστική είναι και η μυϊκή μάζα που έχει αναπτύξει ομοιόμορφα;

Η καθημερινή προπόνηση και μάλιστα για χρόνια είναι σίγουρα ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες αυτής της εικόνας, όμως η Κόπλαντ παραδέχεται πως είναι πολύ πειθαρχημένη ως προς τις διατροφικές της συνήθειες, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα και μεγάλες στερήσεις.

Η ταλαντούχα χορεύτρια μοιράστηκε όλα όσα περιλαμβάνει το καθημερινό της μενού στο Ballerina Body, προκειμένου να εμπνεύσει τις γυναίκες και να τις βοηθήσει να αποκτήσουν το σώμα των ονείρων τους μέσα από υγιεινές συνήθειες, που την κρατούν πάντα χορτάτη και ικανοποιημένη.

Το τέλειο πρωινό : Μάφιν ή μπάγκελ με αλοιφή τυριού και παγωμένο καφέ

Παρότι θα σκέφτεστε ότι το παραπάνω πρωινό είναι λιπαρό, η Μίστι εξηγεί ότι η υγιεινή διατροφή δεν συνδέεται απαραίτητα με στερήσεις. Τα λιπαρά μπορεί κανείς να τα καταναλώνει, να τα απορροφά και να τα «καίει» για να αποκτήσει ενέργεια. Δώστε έμφαση σε καλά λιπαρά, όπως τα ωμέγα -3 που βρίσκονται στο σολομό και στον τόνο. Αυτά προκαλούν το αίσθημα του κορεσμού και βοηθούν στην απορρόφηση άλλων θρεπτικών συστατικών όπως η βιταμίνη Α. Οσο για τα γαλακτοκομικά, αυτά είναι πηγή ασβεστίου, που είναι σημαντικό για την υγεία στα κόκαλα.  

Το τέλειο σνακ: Κάσιους και μακαντάμια, με αποξηραμένο ανανά και μερικές ρόγες σταφυλιού

Οι ξηροί καρποί αποτελούν το απόλυτο και πιο εύκολο σνακ για εκείνη. Εχει πάντοτε μαζί της ένα μικρό σακουλάκι και άρχισε να τα καταναλώνει, όταν διαπίστωσε, ότι προκαλούν το αίσθημα του κορεσμού και παράλληλα της χαρίζουν ενέργεια, που τη χρειάζεται και στις προπονήσεις. Μια χούφτα ανάλατω ξηρών καρπών είναι αρκετή. Στα σνακ προσθέτει και τα φρούτα, όπως μερικές ρόγες σταφυλιού, μπανάνα ή μπλούμπερις. Αυτά τη γεμίζουν ενέργεια στην αρχή της ημέρας και πριν από κάθε μεγάλη προπόνηση ή παράσταση. Η Κόπλαντ καταναλώνει καθημερινά δύο σνακ.

Το τέλειο μεσημεριανό: Σαλάτα με σπανάκι, κατσικίσιο τυρί, αποξηραμένα κράνμπερις, βινεγκρέτ με χαμηλά λιπαρά, 2-3 φέτες αβοκάντο

Το γεύμα αυτό βασίζεται στη θεωρία της χορεύτριας που την έχει ονομάσει «meal choreography», την έχει παρομοιάσει δηλαδή με μια χορογραφία, αφού στηρίζεται στη φιλοσοφία του μπαλέτου και γενικότερα του χορού: υπάρχουν τα βασικά βήματα και μετά προσθέτεις και δημιουργείς επάνω σε αυτά περισσότερα. Κάπως έτσι συμβαίνει και με το φαγητό της. Η Κόπλαντ χρησιμοποιεί βασικά υλικά και καλά λιπαρά και επάνω σε αυτή τη βάση προσθέτει φρούτα και άλλα θρεπτικά τρόφιμα, που μπορούν να συνδυαστούν. Κάθε γεύμα πρέπει να είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και να περιλαμβάνει καλούς υδατάνθρακες.

shutterstock
shutterstock

Το τέλειο βραδινό: Ψητό φιλέτο σολομού, ψημένα καρότα, κρεμμύδια, κολοκυθάκια με καρυκεύματα και δεντρολίβανο & ένα μπισκότο φυστικοβούτυρο ή ένα ποτήρι prosecco

Στο βραδινό γεύμα η Κόπλαντ εξηγεί ότι θα πρέπει να επιλέξετε μια από τις βασικές τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη και καλά λιπαρά κι έπειτα να προσθέσετε για παράδειγμα μαύρο ρύζι. Ψήστε στο γκριλ ή το φούρνο σας τις βασικές σας τροφές και αποφύγετε το τηγάνι. Η Κόπλαντ τρώει μόνο ψάρια και τα προτιμάει για το βραδινό της.