shutterstock
shutterstock
30|03|2017 18:05
SHARE
SAFE SEX

Πώς θα κάνεις τη συζήτηση για safe sex την πρώτη φορά με κάποιον


Οτιδήποτε σου συμβαίνει για πρώτη φορά είναι συναρπαστικό, αλλά ταυτόχρονα αγχωτικό. Το ίδιο μπορεί να ισχύει και για το σεξ.

Οχι γενικά, αλλά ειδικότερα με κάποιον που έως τώρα δεν είχατε βρεθεί ποτέ ξανά ερωτικά.

Τον γνωρίζεις ελάχιστα το τελευταίο διάστημα, σου αρέσει εμφανισιακά, εκείνος δείχνει να ανταποκρίνεται στη γοητεία σου και έχετε κανονίσει να πιείτε ποτό στο σπίτι του.

Και μόνο στη σκέψη ότι κάτι καλό μπορεί να συμβεί, έχεις ενθουσιαστεί, αφού ξέρεις πως η αμοιβαία έλξη, το ενδιαφέρον και η χημεία στην επικοινωνία έχουν σίγουρα βάλει στο μυαλό και των δύο σας το «πονηρό» και περιμένεις πως αυτή η εμπειρία θα είναι βγαλμένη από κάποια χολιγουντιανή ταινία, γεμάτη πάθος, ρομαντισμό και ένταση.

Υπάρχει όμως μια λεπτομέρεια που σε απασχολεί ιδιαίτερα: το safe sex.

Πόσο εύκολο είναι να του μιλήσεις για τη σημασία του προφυλακτικού, όταν ξέρεις ότι αυτό σε φέρνει σε δύσκολη θέση, μιας και μπορεί να σε παρεξηγήσει ή ακόμα χειρότερα να ξενερώσει;

Τέσσερις έξπερτ δίνουν τα φώτα τους στην προσπάθεια τους να σου δώσουν μια λύση.

  • Το μυστικό είναι η συζήτηση να ξεκινήσει αβίαστα. Μπορείς να οδηγήσεις την κουβέντα εκεί με το μαλακό και αφού πρώτα τον γλυκάνεις.
  • Για να το πετύχεις αυτό, η πιο εύκολη και «ευχάριστη» οδός είναι το χιούμορ σου. Επιστράτευσε το και πες του με χαμόγελο ότι δεν θα ήθελες να συμβεί κάποιο «ατύχημα» ή ότι δεν θα ήθελες να τον συναντήσεις στο δρόμο μετά από μερικούς μήνες με καρότσι!
  • Φρόντισε να διατηρήσεις την αμεσότητα στα λόγια σου, ώστε να μην χαθεί στη μετάφραση.
  • Διατήρησε την οπτική επαφή μαζί του τη στιγμή που του ζητάς να φορέσει το προφυλακτικό. Ετσι θα του περάσεις αμέσως το μήνυμα πως ενδιαφέρεσαι και για τους δυο σας, ενώ παράλληλα ξεπερνάς κάθε φραγμό και ντροπή.