Γιατί δεν πρέπει ποτέ να ρίχνουμε ψίχουλα στις πάπιες | 0 bovary.gr
Γιατί δεν πρέπει ποτέ να ρίχνουμε ψίχουλα στις πάπιες | 0 bovary.gr
01|04|2017 10:09
SHARE
ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να ρίχνουμε ψίχουλα στις πάπιες


Σίγουρα δεν θα είχες φανταστεί ποτέ ότι ταΐζοντας με ψωμί τις πάπιες εσύ ή τα παιδιά σου, σε μια χαλαρή σας βόλτα στο πάρκο, είναι σαν να τις εκδικείστε.

Μια επιγραφή σε ζωολογικό κήπο κάνει το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας... ενοχή σε όσους έχουν αυτή τη συνήθεια που ήρθε η ώρα να κόψουν.

«Σας ευχαριστούμε που δεν μας ταΐζετε με ψωμί. Το ψωμί μας αρρωσταίνει, καθώς δεν περιέχει τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά ή τις θερμίδες που χρειαζόμαστε για να μας κρατήσουν ζεστά το χειμώνα. Το σαπισμένο ψωμί μολύνει το νερό μας και προκαλεί δυσάρεστα επιφανειακά άλγη, τα οποία σκοτώνουν τα ψάρια μας και μας αρρωσταίνουν. Κάνουν επίσης το νερό να μυρίζει» γράφει χαρακτηριστικά η πινακίδα και μέσα σε λίγη ώρα από την πρώτη της ανάρτηση στο διαδίκτυο έγινε viral με χιλιάδες shares και retweets στα social media.

 

 

Oι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου θέλησαν με την εν λόγω επιγραφή να μεταδώσουν ένα οικολογικό μήνυμα και να ενημερώσουν τους επισκέπτες για τις συνέπειες μιας συνήθειας φαινομενικά «αθώας», αλλά τελικά άκρως επικίνδυνης τόσο για τις πάπιες όσο και το περιβάλλον. Σύμφωνα με το  countryliving.co.uk, η βρώμη, το καλαμπόκι, τα κατεψυγμένα μπιζέλια και το ψιλοκομμένο μαρούλι είναι τρόφες που είναι φιλικές προς τις πάπιες.