Ποιοι Ελληνες είναι πιο άπιστοι, οι χοντροί ή οι... λιγνοί; | 0 bovary.gr
Ποιοι Ελληνες είναι πιο άπιστοι, οι χοντροί ή οι... λιγνοί; | 0 bovary.gr
31|03|2017 12:13
SHARE
ΑΠΙΣΤΙΑ

Ποιοι Ελληνες είναι πιο άπιστοι, οι χοντροί ή οι... λιγνοί;


Η απιστία είναι ένα θέμα που απασχολεί. Και απασχολεί γιατί απλά υπάρχει στη ζωή μας. 

Ετσι, πολλές φορές έχει γίνει αντικείμενο ερευνών, με τους επιστήμονες να μελετούν έναν προς έναν, ακόμη και τους πιο απίθανους παράγοντες που μπορούν να κάνουν κάποιον πιο... επιρρεπή στην απιστία. Η ηλικία, τα παιδιά, η ηλικία γάμου, οι συνθήκες διαβίωσης, το επάγγελμα, οι συνήθειες. Μελετάται, με δυο κουβέντες, το περιβάλλον που ζει ο άπιστος. 

Ωστόσο, όπως αποδεικνύει  μια πρόσφατη, και μάλιστα ελληνική, έρευνα, του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, η απιστία ίσως να μην είναι κάτι που... προκύπτει, αλλά είναι γραμμένο στα γονίδια μας. 

Και μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα, είναι γραμμένη στα γονίδια εκείνα που καθορίζουν το βάρος. Με πιο απλά λόγια το αν κάποιος είναι χοντρός ή αδύνατος δείχνει και το κατά πόσο πιθανό είναι να απιστήσει. 

Οσον αφορά το συμπέρασμα; Αν πιστεύατε ότι οι πιο αδύνατοι είναι και πιο επιρρεπείς μάλλον πλανάσθαι. Και αυτό γιατί οι άνθρωπο με επιπλέον σωματικό βάρος αποδείχτηκε ότι είναι δυο φορές πιο άπιστοι. 

«Σε συνδυασμό με τα ευρήματα γονιδιακών ερευνών, οι οποίες δείχνουν πως τα γονίδια που ελέγχουν το βάρος μας είναι ίδια με εκείνα που ελέγχουν τη σεξουαλική μας συμπεριφορά, οι παχύσαρκοι είναι δύο φορές πιο άπιστοι από τους αδύνατους και απολαμβάνουν διπλάσιο αριθμό σεξουαλικών επαφών», επισημαίνει ο ουρολόγος-ανδρολόγος Κωσταντίνος Κωσταντινίδης, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.Η σεξουαλική συμπεριφορά είναι πρωταρχική εντολή επιβίωσης και αναπαραγωγής, όπως το αίσθημα της πείνας, υπογραμμίζει και αναφέρει πως «οι πρόγονοί μας που επιβίωσαν, ήταν αυτοί που έτρωγαν καλύτερα, αλλά και αυτοί που θα διάλεγαν τον καλύτερο και πιο υγιή σύντροφο. Δηλαδή η σεξουαλική ευφυΐα συνυπάρχει με τη διατροφική ευφυΐα».
 

Ίδια η αιτία που κάνει τους άνδρες ακόρεστους στο φαγητό και το σεξ

Κάνοντας αναφορά σε πρόσφατη πολυκεντρική μελέτη στις ΗΠΑ με 100.000 υπέρβαρους και παχύσαρκους («Journal of Sexual Medicine», 2016) η οποία ερεύνησε ένα γονίδιο που βρίσκεται στα οστά και έχει σχέση με την αυξητική ορμόνη, ο κ. Κωσταντινίδης επισημαίνει ότι η μελέτη αυτή, έδειξε πως όσοι έχουν πλεονάζον σωματικό βάρος, ήταν κατά μέσο όρο πέντε εκατοστά ψηλότεροι από τους αδύνατους, έχοντας παράλληλα διπλάσια συχνότητα σεξουαλικών επαφών από εκείνους.

«Μια γνωστή πρωτεΐνη που λέγεται λεπτίνη φαίνεται πως είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο του βάρους και της σεξουαλικής απόδοσης. 

Η πρωτεΐνη αυτή στους παχύσαρκους κάνει ένα αντίγραφο, που «ξεγελά» το γονίδιο κορεσμού πείνας και σεξουαλικής βουλιμίας, με τον ίδιο τρόπο. 

(AΠΕ-ΜΠΕ)