pexels.com
pexels.com
FOOD & WORKOUT

Πώς οι πατάτες, τα αχλάδια και άλλοι υδατάνθρακες σε βοηθούν στη γυμναστική


Φρούτα και λαχανικά σε ουδέτερες αποχρώσεις επισκιάζονται από εκείνα που έχουν ζωηρά και έντονα χρώματα, ωστόσο η κατανάλωση τους θεωρείται πολύ σημαντική για τους ανθρώπους που γυμνάζονται.

Είναι γνωστό ότι η διατροφή είναι το Α και το Ω της καλής φυσικής κατάστασης αλλά και της υγείας του οργανισμού.

Για τους ανθρώπους όμως που γυμνάζονται, αυτή παίζει ακόμα πιο σπουδαίο ρόλο, αφού μπορεί να καθορίσει τα επίπεδα της απόδοσης τους, αλλά και τα αποτελέσματα της άσκησης.

Ετσι κανείς θα πρέπει να προγραμματίσει το τι ακριβώς θα καταναλώνει, πριν από τη σωματική δραστηριότητα και πέρα από την άπαχη πρωτεΐνη, τα υγιεινά λιπαρά, τα άφθονα υγρά , ο οργανισμός έχει ανάγκη από καλούς υδατάνθρακες, που βρίσκονται όχι μόνο στα προϊόντα ολικής άλεσης και τη βρώμη, αλλά και σε φρούτα και λαχανικά με ουδέτερες αποχρώσεις, τα οποία συχνά επισκιάζονται από εκείνα που έχουν ζωηρά χρώματα.

Παρόλα αυτά, οι πατάτες, το κουνουπίδι, οι μπανάνες και άλλα τέτοια ελαφριά σνακ ή γεύματα είναι πολύτιμα και παρακάτω μπορείτε να μάθετε το γιατί.

  • Οι μπανάνες είναι πηγή πεπτικών υδατανθράκων και καλίου, το οποίο βοηθάει στην καλή λειτουργία των νεύρων και των μυών.
  • Οι πατάτες είναι πλούσιες σε κάλιο. Αυτό το θρεπτικό συστατικό προλαμβάνει το αίσθημα αδυναμίας, τη μυϊκή κόπωση και τις κράμπες. Στις πατάτες μάλιστα αυτό το συστατικό βρίσκεται κατά 50% περισσότερο από ότι στις μπανάνες.
  • Οι καλοί και εύπεπτοι υδατάνθρακες, που βρίσκονται για παράδειγμα στα αχλάδια, μετατρέπονται γρήγορα σε «καύσιμο» για τον οργανισμό.
  • Η διατροφή είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να επιταχυνθεί η μυϊκή αποκατάσταση και να μειωθεί ο πόνος από την προπόνηση. Τροφές που συμβάλλουν σε αυτό είναι για παράδειγμα τα αχλάδια, που είναι πηγή καλών υδατανθράκων και πολυφαινολών, ενώ η βιταμίνη C που περιέχουν ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

pexels.com
pexels.com