Shutterstock
Shutterstock
ΠΙΤΖΑΜΕΣ ΤΕΛΟΣ

Βγες από τα ρούχα σου! -Τα 8 θετικά του να κοιμάσαι γυμνή


Ο ύπνος είναι μία από τις σημαντικότερες λειτουργίες του ανθρώπου. Και σίγουρα ο καλός ύπνος είναι ακόμη πιο σημαντικός, αφού μπορεί να δώσει ενέργεια, να αυξήσει την παραγωγικότητα, να φτιάξει τη διάθεση και φυσικά να βελτιώσει την υγεία και την εμφάνιση.

Γνωρίζατε όμως πως το να κοιμάστε γυμνή μπορεί να έχει ακόμη πιο πολλά θετικά αποτελέσματα στον οργανισμό από τον ύπνο με τις πιτζάμες; Από τη διευκόλυνση σε πρακτικά ζητήματα μέχρι τα οφέλη για την υγεία, ο «γυμνός» ύπνος μόνο καλό μπορεί να σας κάνει.

Ακολουθούν τα 8 καλύτερα πράγματα που θα σας συμβούν αν τον εφαρμόσετε:

1. Ευκολία - Λιγότερα πλυντήρια
Σίγουρα τα ρούχα που θα πρέπει να πλύνετε κάθε εβδομάδα θα μειωθούν γιατί πολύ απλά δεν θα τα φοράτε!

2. Είστε περιποιημένες όλη την ημέρα
Πολλές γυναίκες, όταν γυρνάνε από τη δουλειά, συνηθίζουν να βγάζουν αμέσως τα ρούχα τους και να βάζουν κατευθείαν πιτζάμες. Και μετά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα! Όταν φοράς πιτζάμες η διάθεση περνάει κατευθείαν στη... «λειτουργία ύπνου». Η παραγωγικότητα μειώνεται και σίγουρα, αν σε πάρει κάποιος τηλέφωνο για να βγείτε, η απάντηση θα είναι «δεν γίνεται, έχω βάλει πιτζάμες». Όταν κοιμάσαι γυμνή δεν μπορείς να ετοιμαστείς για τον ύπνο πριν φτάσεις στο κρεβάτι σου – και αναγκάζεσαι να παραμείνεις ντυμένη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

3. Αυτοπεποίθηση
Όταν περνάς αρκετές ώρες γυμνή, αρχίζεις και νιώθεις ακόμη πιο άνετα από πριν με το σώμα σου, πράγμα το οποίο σε κάνει ευτυχισμένη. Και μαντέψτε τι γίνεται όταν αγαπάτε την εμφάνιση και τον εαυτό σας; Γίνεστε ακόμη πιο ελκυστικές για τους άλλους.

4. Το δέσιμο με τον σύντροφό σας μεγαλώνει
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη σωματική επαφή ανάμεσα σε εσάς και τον αγαπημένο σας. Αφενός γιατί έρχεστε πολύ πιο κοντά (τα ρούχα είναι ένα εμπόδιο όπως και να το κάνουμε) και αφετέρου γιατί η άμεση επαφή θα κορυφώσει την οξυτοκίνη σας, γνωστή και ως «ορμόνη της αγάπης». Τα αποτελέσματα μόνο θετικά μπορεί να είναι: χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, χαλάρωση , λιγότερες  φλεγμονές και τελευταίο και καλύτερο... ευτυχία!

5. Σεξ
Πόσες φορές έχει τύχει να ξαπλώνετε γυμνή με τον σύντροφό σας -ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο- και αντί να κοιμηθείτε κατευθείαν, να καταλήγετε ο ένας πάνω στον άλλον δοκιμάζοντας νέα πράγματα; Μόνο και μόνο η ιδέα πως ένας από τους δυο σας είναι γυμνός, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη...

6. Θα κοιμάστε καλύτερα
Δεν θα υπάρχει κανένα λάστιχο να σας πιέζει το βράδυ και να σας ξυπνάει, δεν θα υπάρχει κανένα κουμπί να σας πονάει και κανένα κορδόνι να λύνεται και να σας ενοχλεί. Το σώμα σας είναι απόλυτα παραδομένο και ο καλός και ποιοτικός ύπνος είναι εξασφαλισμένος. Φανταστείτε την ικανοποίηση που θα παίρνετε όταν θα ακουμπάτε το σώμα σας σε βελούδινα καθαρά σεντόνια. Υπάρχει πιο απολαυστικό συναίσθημα;

7. Καλύτερο δέρμα
Η ώρα του ύπνου είναι η μοναδική στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας που το δέρμα μας μπορεί να αναπνεύσει. Γιατί λοιπόν να το καταπιέζετε; Αφήστε ελεύθερο το σώμα σας και αυτό θα σας ανταμείψει.

8. Επιβραδύνει τη γήρανση
Αυτό από μόνο του μπορεί να σας πείσει. Φορώντας ρούχα κατά τη διάρκεια της νύχτας, η θερμοκρασία του σώματός σας διατηρείται υψηλή με αποτέλεσμα οι υπεύθυνες ορμόνες για την επιδιόρθωση και την ανάπλαση του δέρματος να παραμένουν κρυμμένες. Αντίθετα, η κρύα θερμοκρασία θα βοηθήσει αυτή τη διαδικασία, μειώνοντας τις ρυτίδες και διατηρώντας το δέρμα σας φρέσκο.

Φωτογραφίες: Shutterstock