Η άνοιξη και το καλοκαίρι σου δίνουν την ευκαιρία να βγάλεις λίγο περισσότερο από το δέρμα σου έξω και ένα από τα σημεία που θα ήθελες να αναδείξεις είναι η κοιλιά σου. Τι γίνεται όμως όταν αυτά παραμένει διαρκώς πρησμένη, παρότι τρέφεσαι σωστά;
Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι μεν σύμμαχος σου για την απώλεια του λίπους γύρω από αυτήν την περιοχή, όμως σύμφωνα με δύο κορυφαίους διατροφολόγους υπάρχουν τροφές, όπως ορισμένα όσπρια και φρούτα, που παρά τη θρεπτική τους αξία, έχουν την τάση να προκαλούν πρήξιμο. Σε αυτές προστίθενται και κάποιες άλλες μη θρεπτικές, που όμως δημιουργούν το ίδιο αντιαισθητικό πρόβλημα που σου φέρνει απογοήτευση και δυσφορία.
Αν θέλεις να το καταπολεμήσεις και να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά τύπου πλάκα, διάβασε τις δέκα τροφές που συστήνουν να αποφεύγεις.
- Μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο
Τα εν λόγω λαχανικά ορισμένοι οργανισμοί δεν μπορούν να τα χωνέψουν εντελώς λόγω κάποιας έλλειψης ενζύμων. Και έτσι στη διαδικασία της πέψης παράγονται αέρια τα οποία προκαλούν απίστευτο φούσκωμα.
- Οσπρια και ρίζες
Αν και είναι άκρως υγιεινές τροφές, με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, προκαλούν πρήξιμο. Αντ' αυτού προτιμήστε φυλλώδη λαχανικά και ντομάτες.
- Δαμάσκηνα και αποξηραμένα φρούτα
Τα φρούτα με πυρήνα, όπως τα δαμάσκηνα αν και είναι επωφελή για την πέψη, προκαλούν φούσκωμα.