Shuttestock
Shuttestock
09|04|2017 18:10
SHARE
ΤΙΠΣ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΩΝ

Μυστικά επιτυχίας -5 τρόποι που οι πετυχημένες επαγγελματίες κλείνουν τη μέρα τους


Το πώς τα καταφέρνει μια γυναίκα να ανταπεξέλθει σε όλους τους ρόλους της ταυτόχρονα,  της συζύγου, της μητέρας, του... αφεντικού του σπιτιού και της εργαζόμενης προκαλεί πάντα το ενδιαφέρον.  Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για μια γυναίκα που κατέχει μια θέση ευθύνης επαγγελματικά. 

Με το 24ωρο να μην φθάνει για τους περισσότερους για να αντεπεξέλθουν σε όλες τους τις υποχρεώσεις, υπάρχει πάντα η απορία για τα... μυστικά των γυναικών εκείνων που θεωρούνται πετυχημένες επαγγελματίες. 

Το σίγουρο είναι ότι η επαγγελματική επιτυχία δεν έρχεται τυχαία και παρατηρείται ότι οι γυναίκες εκείνες που ανήκουν στην κατηγορία «αυτές που τα κατάφεραν» ακολουθούν μια συγκεκριμένη ρουτίνα, με συγκεκριμένο πρόγραμμα και συνήθειες. 

Αυτές λοιπόν που τα έχουν καταφέρει υποστηρίζουν ότι το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται σε όσα κάνουν στο τέλος της ημέρας. Γιατί το πώς θα διαχειριστούν το χρόνο τους το βράδυ έχει σαφέστατα αντίκτυπο στο επόμενο πρωί, όταν συνήθως ξεκινούν την εργασία τους. Αντίκτυπο είτε αρνητικό, είτε θετικό. 

Τι κάνουν λοιπόν;

  • Ξέρουν πότε να σταματούν τη δουλειά 

Στην εποχή του Ιντερνετ, η εργασία κανενός δεν σταματά τη στιγμή που φεύγει από το γραφείο του. Τα mails έρχονται ακατάπαυστα, ανάγκες στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί ο εργαζόμενος προκύπτουν συνεχώς και έτσι πολλές φορές η δουλειά τραβάει μέχρι αργά, στο σπίτι, στο δρόμο ακόμη και στην έξοδο. Το μυστικό εδώ, βρίσκεται στο όριο. Στο όριο που βάζει κάθε εργαζόμενη όχι μόνο απέναντι σε συναδέλφους και προϊσταμένους αλλά και στον ίδιο της τον εαυτό. Το όριο που λέει ότι η δουλειά τελείωσε για σήμερα, τώρα θα αφιερώσω το χρόνο μου στην οικογένειά μου και στους φίλους μου. Και αυτό γιατί έτσι θα πάρει τις απαραίτητες ανάσες ώστε το επόμενο πρωί να πάει στη δουλειά της όχι ζαλισμένη ακόμη από τη χθεσινή δουλειά, αλλά γεμάτη, πλήρης, χαρούμενη με το μυαλό της ξέγνοιαστο και γεμάτο με άλλες εικόνες. 

 

  • Κάνουν λίστα 

Ναι η κάθε μέρα είναι γεμάτη υποχρεώσεις και η κάθε καινούρια μέρα γεμάτη καινούριες υποχρεώσεις. Το κλειδί για να μην πελαγώσει κανείς με όλα αυτά που έχει να κάνει, είναι η λίστα με τις υποχρεώσεις. Η γραπτή λίστα που γίνεται το βράδυ. Δέκα λεπτά συνήθως είναι αρκετά για να βάλει κανείς κάτω τα πράγματα, να ξεχωρίσει όσα πρέπει να γίνουν την επόμενη ημέρα και να τα σημειώσει σε ένα χαρτί. 

 

  • Κοιμούνται αρκετά 

Πολλές γυναίκες που κατέχουν θέσεις ευθύνης, θα έχουν να σου διηγηθούν μια ιστορία... εξάντλησης και κατάρρευσης. Η αλήθεια είναι ότι όταν μια γυναίκα καταλαβαίνει τις δυνατότητές της, τις αντιλαμβάνονται και οι άλλοι και τις αναθέτουν ευθύνες, ίσως από το άγχος της επιτυχίας πέφτει τα μούτρα στη δουλειά. Στη δουλειά χωρίς όριο. Από εκείνη τη στιγμή και μετά μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την κατάρρευση. Στην... πορεία αυτή, καμία γυναίκα δεν καταλαβαίνει ότι φλερτάρει άγρια με την εξάντληση. Συνήθως το καταλαβαίνει όταν είναι αργά. Και στο σημείο εκείνο αλλάζει η κοσμοθεωρία τους. Αντιλαμβάνονται τη σπουδαιότητα της ξεκούρασης και ακόμη περισσότερο του ύπνου. Για αυτό αν τις ρωτήσεις θα σου πουν ότι το κλειδί είναι να κοιμάσαι και αρκετά αλλά και καλά. Χωρίς ο ύπνος σου να διακόπτεται από τηλεφωνήματα και μηνύματα. Ενας ύπνος απολαυστικός είναι σημαντικός και για την αναζωογόνηση του οργανισμού αλλά και του μυαλού. 

  • Αφιερώνουν χρόνο για τις ίδιες, με πρόγραμμα

Χαλάρωση πριν τον ύπνο. Μπορεί ο ύπνος να ξεκουράζει και να αναζωογονεί αλλά είναι σημαντικό κάποιος να πέφτει για ύπνο όχι φορτισμένος, φουρτουνιασμένος και αγχωμένος. Οταν έρχεται η ώρα του ύπνου πρέπει ήδη να έχει επέλθει η χαλάρωση. Τα κεριά και η μουσική μπορούν να χαλαρώνουν κάποιους ανθρώπους αλλά συνήθως μόνο στις ταινίες. Ο καθένας και η καθεμιά οφείλει να βρει τον δικό της τρόπο να χαλαρώνει. Ενας σίγουρος τρόπος είναι η φροντίδα του εαυτού μας. Και η ρουτίνα σε αυτή την περίπτωση βοηθάει. Τι είδους ρουτίνα; Το πλύσιμο του προσώπου, η εφαρμογή των κρεμών, σέρουμ,  η φροντίδα των μαλλιών, ένα χαλαρωτικό μπάνιο κτλ. Η καθεμιά μας φροντίζει με τον δικό της τρόπο τον εαυτό της, κάνει συγκεκριμένα πράγματα και αν δεν τα ξέρει οφείλει να τα βρει και να τα κάνει συστηματικά. 

  • Ημερολόγιο

Μπορεί να ακούγεται παιδιάστικο αλλά δεν είναι. Το να κάτσεις το βράδυ και να αποτυπώσεις σε ένα κομμάτι χαρτί συναισθήματα και καταστάσεις βοηθά στη χαλάρωση και στην απομάκρυνση των αρνητικών σκέψεων...