Τρώγοντας αυτό το λαχανικό, χάνετε βάρος χωρίς να το καταλάβετε | 0 bovary.gr
Τρώγοντας αυτό το λαχανικό, χάνετε βάρος χωρίς να το καταλάβετε | 0 bovary.gr
15|04|2017 09:02
SHARE
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ

Τρώγοντας αυτό το λαχανικό, χάνετε βάρος χωρίς να το καταλάβετε


Στη μάχη της απώλειας των περιττών κιλών, όσο σημαντικός παράγοντας είναι η άσκηση, εξίσου σημαντική είναι και η καθημερινή σωστή διατροφή.

Και το κλειδί για να δούμε πολύ γρήγορα αποτελέσματα στη ζυγαριά μας, είναι η ισορροπία.

Μια προφανής επιλογή για να ξεκινήσετε (αν δεν το έχετε κάνει μέχρι τώρα) την υγιεινή διατροφή, είναι τα λαχανικά. Τα περισσότερα λαχανικά έχουν ελάχιστα λιπαρά και θερμίδες και περιέχουν δεκάδες βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικές ουσίες χρήσιμες για το σώμα σας, ώστε αυτό να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του.

Υπάρχει ωστόσο, σύμφωνα με την διαιτολόγο Εριν Κόλμαν, ένα λαχανικό που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα και σας βοηθά να χάσετε πιο εύκολα τα περιττά κιλά. Μπορείτε να μαντέψετε ποιο είναι; 

Είναι το σπανάκι, το οποίο σας βοηθά να χάσετε βάρος γρήγορα, καθώς έχει πολύ λίγες θερμίδες, ενώ η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες είναι πολύ υψηλή. Η δρ. Κόλμαν τονίζει ότι οι φυτικές ίνες είναι πολύ σημαντικές για την υγιή απώλεια βάρους, γιατί σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι, μειώνοντας την ανάγκη για ένα ακόμη σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η δρ Κόλμαν μάλιστα, συνιστά να καταναλώνετε καθημερινά σπανάκι ώστε να δείτε άμεσα αποτελέσματα. Η ποσότητα όμως του σπανακιού που απαιτείται, εξαρτάται από τον τύπο του σώματός σας. Ετσι για μια πιο σωστή και προσεγμένη διατροφή καλό θα είναι να επισκεφθείτε τον διατροφολόγο ή τον διαιτολόγο σας.