Shutterstock
Shutterstock
ΑΣΤΕΙΟΙ ΚΑΒΓΑΔΕΣ

10 καβγάδες που... ρίχνουν όλα τα ζευγάρια -Και τα πολύ ερωτευμένα και ευτυχισμένα


Από τη στιγμή που δύο άνθρωποι αποφασίζουν να μπουν σε μία σχέση, πρέπει να γνωρίζουν εξαρχής ότι οι καβγάδες είναι και θα είναι αναπόφευκτοι. Και σίγουρα, όσο περνάει ο καιρός και αυξάνεται η μεταξύ τους οικειότητα, οι μικροκαβγάδες ακόμη και για τα πιο ανούσια ζητήματα θα πληθαίνουν.

Γιατί όμως να αναλώνεστε συνεχώς σε φασαρίες που δεν θα ωφελήσουν σε τίποτα τη σχέση σας; Είναι πράγματι τόσο σημαντικό θέμα το φαγητό που θα παραγγείλετε ή πολύ απλά έχετε επαναπαυθεί στη σιγουριά της σχέσης και βγάζετε τον πιο γκρινιάρικο εαυτό σας; 

Δείτε τους 10 πιο ανούσιους και συνηθισμένους τσακωμούς που κάνουν τα ζευγάρια και την επόμενη φορά που θα καταλάβετε ότι το πράγμα πηγαίνει για καβγά, λήξτε το προτού ανέβουν οι τόνοι...

1. «Σβήσε το φως!»
Έχετε ξαπλώσει και οι δύο, διακόπτης δεν υπάρχει πάνω από το κρεβάτι και ενώ μπήκατε τελευταία κάτω από τα σκεπάσματα ξεχάσατε αναμμένο το φως. Αντί να τσακωθείτε για το ποιος θα σηκωθεί ή να εξωθήσετε τον άλλο στα άκρα λέγοντάς του πως απόψε θα κοιμηθείτε με φως στο δωμάτιο (σοβαρά τώρα;) κάντε τον κόπο και σηκωθείτε να το σβήσετε. Το ίδιο ισχύει και για την άλλη πλευρά.

2. «Εγώ θα το παραγγείλω!»
Θέλετε και οι δύο το ίδιο πιάτο από το μενού του εστιατορίου; Θέλετε και οι δύο την ίδια γεύση παγωτού; Ε, τότε θα παραγγείλετε δύο ίδια πράγματα από τον κατάλογο. Δεν υπάρχει κανένας νόμος που να σας το απαγορεύει. Και αν η δικαιολογία είναι να δοκιμάσετε περισσότερες γεύσεις, τότε αυτός που θέλει το κάτι παραπάνω έχει το ελεύθερο να αλλάξει εκείνος την επιλογή του. 

3. -«Πιστεύω πως πρέπει να πας στον γιατρό.» -«Δεν θα μου πεις τι να κάνω!»
Κανείς δεν θα σας πει να πάτε στον γιατρό χωρίς να έχετε κάτι και κανείς δεν σας διατάζει να το κάνετε. Και κυρίως κανείς που δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για εσάς δεν θα μπει στη διαδικασία να σας προτείνει κάποια λύση στο πρόβλημά σας και πολύ περισσότερο όταν αυτό αφορά την υγεία σας. Μην γκρινιάζετε όταν το άλλο σας μισό σας συμβουλεύει να κάνετε κάτι. Σκεφτείτε γιατί το κάνει και μπείτε στη θέση του: το ίδιο δεν θα του λέγατε κι εσείς;

4. «Που έβαλες τα πράγματά μου;»
Εκτός κι αν πράγματι κάποιος από τους δύο χαίρεται με το να μετακινεί και να κρύβει τα πράγματα του άλλου, το να κατηγορείς κάποιον κατευθείαν μόλις συνειδητοποιήσεις πως δεν μπορείς να βρεις κάτι είναι το ίδιο αστείο με το να ψάχνεις το τηλέφωνό σου την ώρα που το έχεις στο αυτί σου. Ή είναι μπροστά σου και δεν το βλέπεις ή το έβαλες κάπου και δεν το θυμάσαι. Σίγουρα αν ψάξετε μαζί θα το βρείτε γρηγορότερα και ευκολότερα.

5. «Εγώ θα πληρώσω!»
Όταν κάποιος από τους δυο σας θέλει να κεράσει τον άλλο και να πληρώσει τον λογαριασμό, δεν το κάνει για να καταλήξετε τσακωμένοι. Ουσιαστικά, αυτή είναι μία από τις πιο αστείες αιτίες τσακωμού. Ο ένας φτάνει σε σημείο να φαίνεται μονίμως ακατάδεκτος και ο άλλος, όσο καλή κι αν ήταν η αρχική του πρόθεση, αρχίζει να γίνεται εκνευριστικά πιεστικός. Φανταστείτε αυτό να συμβαίνει κάθε φορά που βγαίνετε έξω σαν ζευγάρι... Συμφωνήστε να τα πληρώνετε εναλλάξ στις εξόδους σας και μην μαλώνετε για τέτοια ζητήματα.

6. «Έχεις πάρα πολλά άχρηστα πράγματα!»
Παρόλο που η πιθανότητα να έχετε πράγματι πολλά άχρηστα πράγματα είναι μεγάλη, δεν μπορεί να σας πει κανείς τι θα κάνετε με αυτά. Και φυσικά, εκτός κι αν τα «άχρηστα πράγματα» καταπατούν τον προσωπικό χώρο του συντρόφου σας ή τον χώρο που έχετε ορίσει ως κοινό, έχετε και οι δύο το δικαίωμα να κρατήσετε Ο,ΤΙ σας αρέσει. Από τα ρούχα που αγοράσατε πριν 5 χρόνια και δεν τα φορέσατε ποτέ, μέχρι τη συλλογή από καλαμάκια που έκανε στα παιδικά του χρόνια ο σύντροφός σας. 

7. «Τι θέλεις να φας;»
Ο all time classic καβγάς των ζευγαριών στην ιστορία του delivery. Ο καθένας παίρνει ό,τι θέλει και από όπου θέλει. Παραγγείλετε από δύο διαφορετικά μαγαζιά αν το θέλετε και απλά καθίστε να απολαύσετε το γεύμα σας μαζί.

8. «Τι θα δούμε στην τηλεόραση;»
Αν κάθε φορά που κάθεστε να δείτε τηλεόραση καταλήγετε να φωνάζετε ο ένας στον άλλο και να κρύβετε το κοντρόλ σαν μικρά παιδάκια, καλύτερα να δείτε μία ταινία που θα αρέσει και στους δύο. Αν δεν υπάρχει καμία ταινία που να αρέσει και στους δυο σας, αναθεωρήστε τη σχέση σας.

9. -«Θα βγούμε!» - «Θα μείνουμε μέσα!»
Εκτός από την περίπτωση που κάποιος από τους δύο είναι άρρωστος ή άυπνος ή έχει να κάνει κάποια δουλειά, δεν υπάρχει δικαιολογία για να μη βγείτε μαζί με τον σύντροφό σας. Ετοιμαστείτε, βγείτε, πιείτε και γελάστε.

10. «Να πας μόνος σου!»
Οι κοινωνικές και οι οικογενειακές υποχρεώσεις (τραπέζια, γάμοι, βαφτίσεις, πάρτι κλπ.) μπορεί ορισμένες φορές να είναι κουραστικές. Μαντέψτε όμως: είστε ομάδα και στις ομάδες κανείς δεν αφήνει τον άλλο πίσω ούτε τον αναγκάζει να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Αντί να τσακώνεστε για το ποιος θα πάει, συνοδέψτε ο ένας τον άλλο σε αυτή την υποχρέωση και βαρεθείτε μαζί. Μαζί και στα εύκολα και στα δύσκολα!

Φωτογραφίες: Shutterstock