Αδελφές θηλάζουν η μία το μωρό της άλλης -Τα μηνύματα στο Διαδίκτυο | 0 bovary.gr
Αδελφές θηλάζουν η μία το μωρό της άλλης -Τα μηνύματα στο Διαδίκτυο | 0 bovary.gr
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ... «ΦΑΓΗΤΟΥ»

Αδελφές θηλάζουν η μία το μωρό της άλλης -Τα μηνύματα στο Διαδίκτυο


Για ακόμη μία φορά στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε το ζήτημα του θηλασμού. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, το θέμα που απασχόλησε τον κόσμο δεν ήταν η διαδικασία καθ’ αυτή, αλλά τα πρόσωπα που εμπλέκονταν.

Η σελίδα Breastfeeding Mama Talk φιλοξένησε την ιστορία -και τη φωτογραφία- μίας νέας μητέρας η οποία έγραψε τα εξής στην ανάρτησή της: «Ύστερα από μία περίεργη σειρά γεγονότων κατέληξα να θηλάζω τον γιο της αδερφής μου ενώ εκείνη έλειπε, επειδή αρνιόταν να πιει το γάλα του από το μπιμπερό που του είχε γεμίσει από πριν. Για να μου το ανταποδώσει η αδερφή μου και επειδή ο γιος μου τρέφεται μόνο από το μπιμπερό που του γεμίζω με την αντλία, τον τάισε από το τέλειο γάλα της! Και το αποτέλεσμα ήταν δύο πολύ ευτυχισμένα και ικανοποιημένα μωρά».

Και με αυτόν ακριβώς τον τρόπο δύο μωρά από την ίδια οικογένεια ήπιαν το γάλα τους. Όλες οι μητέρες γνωρίζουν πόσο δυσάρεστη και κουραστική εμπειρία είναι να μην θέλει ένα μωρό το μπιμπερό του και το σίγουρο είναι πως οι δύο αδερφές έκαναν πολύ καλή δουλειά. Όπως ήταν αναμενόμενο ωστόσο, ο κόσμος του Facebook δεν άργησε να κατακρίνει το γεγονός πως κάθε ένα από τα μωρά τράφηκε από το γάλα μίας άλλης γυναίκας, όμως πολλοί επαίνεσαν τις δύο αδερφές για τη βοήθεια που προσέφεραν η μία στην άλλη, δηλώνοντας παράλληλα πως δεν υπάρχει κάτι πιο ισχυρό από τον δεσμό της οικογένειας και επαναφέροντας τη μεγάλη σημασία της ιδιότητας της τροφού. «Αυτό κυριολεκτικά είναι ένα από τα ωραιότερα πράγματα που διάβασα. Καταπληκτικό»«Στην αραβική κουλτούρα αυτό είναι κάτι κοινό. Τα παιδιά που μοιράζονται το ίδιο μητρικό γάλο καλούνται αδέλφια γάλακτος και αντιμετωπίζονται ως βιολογικά αδέλφια. Η αδελφή γάλακτος της μητέρας μου είναι η πιο κοντινή της φίλη μέχρι σήμερα»«Τι υπέροχος τρόπος να στηρίξεις μια νέα μητέρα,» έγραψαν κάποιες γυναίκες, ενώ άλλες δεν δίστασαν να εκφράσουν την αντίθετη άποψή τους: «Είναι απαίσιο, ελπίζω να μην το έκανε κάποιος και σ' εμένα»