Αυτός είναι ο χρόνος που πρέπει να περιμένει μια γυναίκα πριν μείνει ξανά έγκυος  | 0 bovary.gr
Αυτός είναι ο χρόνος που πρέπει να περιμένει μια γυναίκα πριν μείνει ξανά έγκυος | 0 bovary.gr
16|04|2017 15:35
SHARE
ΤΟ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Αυτός είναι ο χρόνος που πρέπει να περιμένει μια γυναίκα πριν μείνει ξανά έγκυος


Μπορεί να γίνεται περισσότερος λόγος για το ποια είναι η κατάλληλη στιγμή να αποκτήσει ένα ζευγάρι το πρώτο του παιδί, αλλά δεν γίνεται κάτι αντίστοιχο και για τη χρονική στιγμή που ένα ζευγάρι αποφασίζει να φέρει στον κόσμο το δεύτερο, τρίτο, τέταρτο παιδί του. 

Ισως η απόφαση για τον ερχομό του πρώτου παιδιού να  περιλαμβάνει και ψυχολογικές παραμέτρους, κάθε είδους και για αυτό και να έχουν χυθεί τόνοι μελανιού για το ζήτημα αυτό. 

Από την άλλη ο ερχομός του δεύτερου παιδιού βρίσκει το ζευγάρι πιο χαλαρό, οι όποιες σκέψεις το απασχολούσαν πριν τον ερχομό του πρώτου έχουν εξαφανιστεί, αφού πλέον υπάρχει... εμπειρία και αντιμετωπίζει το θέμα, το πότε θα κάνουν δεύτερο παιδάκι δηλαδή, πολύ πιο άνετα, λαμβάνοντας εν τέλει την απόφαση με κίνητρα καθαρά πρακτικά: Να μην έχουν μεγάλη διαφορά ηλικίας τα αδέλφια, να κάνουμε τώρα που έχει χαλαρώσει η δουλειά, ή αντίστροφα όχι τώρα γιατί υπάρχει πολύ δουλειά κλπ. 
 

Η τακτική αυτή αντιμετώπισης του ζητήματος κρίνεται όμως από τους επιστήμονες λάθος. Και αυτό γιατί έρευνες έχουν δείξει ότι αφενός το σώμα μιας γυναίκας θέλει χρόνο για να ξεκουραστεί και να ανακάμψει ανάμεσα σε δυο εγκυμοσύνες και αφετέρου γιατί επηρεάζει και την υγεία του εμβρύου. 

Συγκεκριμένα, γιατροί ερευνητές συστήνουν στις γυναίκες, σύμφωνα με το popsugar να περιμένουν τουλάχιστον 18 μήνες μετά τη γέννα πριν την επόμενη σύλληψη, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι τα αδέλφια θα πρέπει να έχουν σχεδόν 2,5 χρόνια διαφορά μεταξύ τους. 

Γιατί, όμως συστήνουν ως ελάχιστο χρόνο μέχρι την επόμενη σύλληψη τους 18 μήνες; Οπως υποστηρίζουν, εκτός του ότι είναι σημαντικό οι γυναίκες να δίνουν το χρόνο στο σώμα τους και στα όργανά τους να επανέλθουν και να ανακάμψουν μετά τον τοκετό, έχει παρατηρηθεί ότι όσες γυναίκες συλλαμβάνουν ξανά μέσα στο διάστημα του 1,5 έτους μετά τη γέννα, έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα. Υπάρχει, επίσης, αυξημένος κίνδυνος για γενετικές ανωμαλίες και ακόμη τα παιδάκια να παρουσιάσουν προβλήματα συμπεριφοράς κατά την παιδική ηλικία.