Τι κάνει τους ακαταμάχητους ανθρώπους... ακαταμάχητους; | 0 bovary.gr
Τι κάνει τους ακαταμάχητους ανθρώπους... ακαταμάχητους; | 0 bovary.gr
ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟΙ

Τι κάνει τους ακαταμάχητους ανθρώπους... ακαταμάχητους;


Όλοι έχουμε γνωρίσει έστω και μία φορά αυτόν τον τύπο ανθρώπου που προσελκύει τους πάντες σε έναν χώρο, ασκώντας ακαταμάχητη έλξη στους γύρω του και μαγνητίζοντας όλα τα βλέμματα. Ποιος είναι όμως ο λόγος που ορισμένοι άνθρωποι είναι τόσο... ακαταμάχητοι; Η αλήθεια είναι πως στο συγκεκριμένο ζήτημα η εμφάνιση είναι προαιρετική και τον κύριο ρόλο κατέχει η ευχάριστη και θελκτική προσωπικότητα των ατόμων. Και πως επιτυγχάνεται αυτό; Θα το μάθετε μέσα από 10 στοιχεία του χαρακτήρα τους:

1. Διατηρούν τις σχέσεις τους με τον κόσμο και δεν κόβουν επαφές
Αυτό που κάνει τους ακαταμάχητους ανθρώπους ακαταμάχητους είναι πως διατηρούν όλες τις επαφές που κάνουν. Δεν δημιουργούν βραχύχρονες φιλίες αλλά καταβάλλουν προσπάθεια και δείχνουν το ενδιαφέρον τους στον άλλο προκειμένου η σχέση τους να κρατήσει.

2. Είναι πάντα χαμογελαστοί
Το χαμόγελό τους κάνει τους άλλους να νιώθουν ευπρόσδεκτοι και κόσμος θέλει να βρίσκεται κοντά τους χάρη στη ζεστασιά που αποπνέουν. Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι χαίρονται όταν είναι μαζί με άλλους ανθρώπους και καλωσορίζουν στην παρέα τους όποιον γνωρίσουν.

3. Είναι φιλικοί χωρίς να προσποιούνται
Κανείς δεν θέλει κοντά του κάποιον ανειλικρινή άνθρωπο. Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό κι έτσι είναι πάντα αληθινοί. Είναι σωστοί και ειλικρινείς απέναντι στους άλλους ανθρώπους και οι υπόλοιποι το καταλαβαίνουν και το εκτιμούν.

4. Είναι καλοί ακροατές
Δείχνουν πάντα ενδιαφέρον για τις συζητήσεις που τους ανοίγουν, ρωτώντας πράγματα και χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του σώματος. Ο συνομιλητής τους δεν χρειάζεται να καταβάλλει προσπάθεια για να ακουστεί αλλά αισθάνεται άνετα να εκφραστεί μπροστά τους. Είναι καλοί ακροατές και θυμούνται όσα τους έχουν πει.

5. Συμπεριφέρονται σε όλους με ευγένεια και σεβασμό
Αυτός είναι ένας κανόνας που τον ακολουθούν χωρίς να κάνουν εξαιρέσεις. Ο λόγος που είναι τόσο αρεστοί είναι επειδή κανείς δεν μπορεί να βρει κάτι στην προσωπικότητά τους που δεν είναι θετικό. Αντίθετα, όταν κάποιος έχει μεν ευχάριστη προσωπικότητα αλλά είναι επιλεκτικά καλός με τον κόσμο, δεν γίνεται και τόσο συμπαθής στους υπολοίπους. 

6. Μένουν μακριά από την αρνητικότητα
Αυτό σημαίνει πως δεν κουτσομπολεύουν και δεν κακολογούν τους άλλους πίσω από την πλάτη τους. Αποφεύγουν να περιβάλλονται από ανθρώπους που δημιουργούν προβλήματα και όταν υπάρχει κάποια ένταση είναι οι πρώτοι που προσπαθούν να φτιάξουν την κατάσταση.

7. Οι πράξεις τους είναι περισσότερες από τα λόγια τους
Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι δεν είναι οι τύποι που θέλουν πάντα να επιδεικνύουν την προσωπικότητά τους και να υπερηφανεύονται για τα κατορθώματά τους. Μπορούν να έχουν αυτοπεποίθηση χωρίς να περιαυτολογούν συνεχώς και κατανοούν πλήρως τη σημασία της ταπεινότητας. Στηρίζουν τα λόγια με τις πράξεις τους και δεν αισθάνονται την ανάγκη να αποδείξουν στους άλλους την αξία τους.

8. Σε αγγίζουν χωρίς να γίνονται ενοχλητικοί
Δείχνουν το ενδιαφέρον τους στις συζητήσεις και στους ανθρώπους με μικρές «φιλικές πινελιές». Δεν φοβούνται να δείξουν την αγάπη και τη συμπάθειά τους μέσω της φυσικής αλληλεπίδρασης και οι υπόλοιποι το εκλαμβάνουν θετικά χωρίς να ενοχλούνται.

9. Προσαρμόζονται εύκολα στις καταστάσεις
Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους είναι αρεστοί είναι πως μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε κατάσταση και περίσταση. Γνωρίζουν πώς να δείξουν ενθουσιασμό, δεν γκρινιάζουν και είναι ευέλικτοι στη συμπεριφορά τους βάσει των γύρω τους.

10. Είναι άνετοι
Δεν παίρνουν τίποτα προσωπικά και γνωρίζουν και πώς να κάνουν και πώς να δεχτούν ένα αστείο. Δεν προσβάλλονται εύκολα και ακόμη κι όταν προσβληθούν από κάτι, ξέρουν πώς να το διαχειριστούν πολιτισμένα. Ξέρουν πώς να διασκεδάζουν διατηρώντας το μέτρο και τον σεβασμό τους προς το άλλο πρόσωπο.

Φωτογραφίες: Shutterstock