Shutterstock
Shutterstock
ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Μα πώς τα καταφέρνουν οι οργανωτικές γυναίκες; Ο μαγικός τους τρόπος


Υποσχεθήκατε στον εαυτό σας ότι θα κάνατε μια νέα αρχή και θα οργανώνατε τα πάντα στη ζωή σας. Πήρατε μία ολοκαίνουργια ατζέντα, χαρτάκια post-it, τα πιο ωραία χρωματιστά στυλό, φτιάξατε τους φακέλους στον υπολογιστή σας και... πάλι τα ίδια. Η ατζέντα ξεχάστηκε, τα στυλό είναι διασκορπισμένα στις τσάντες και η επιφάνεια εργασίας του λάπτοπ είναι πιο χαώδης από ποτέ! Και το ερώτημα είναι το εξής: τι κάνουν ορισμένες γυναίκες και είναι πάντα τόσο οργανωμένες; Πως γίνεται να είναι προετοιμασμένες σε όλες τις περιστάσεις και να έχουν τα πάντα στην εντέλεια;

 Τα παρακάτω 5 τιπς θα σας δώσουν μία μικρή γεύση από τη ζωή μίας οργανωτικής γυναίκας και που ξέρετε; Μπορεί τελικά να βρείτε το κίνητρο να κάνετε μία νέα αρχή.

1. Έχουν ψηφιακό αλλά και πραγματικό σύστημα αρχειοθέτησης
Μία υπερφορτωμένη επιφάνεια εργασίας στον υπολογιστή σας θα μπορούσαμε να πούμε πως ισοδυναμεί με παραγεμισμένο φάκελο στην εφορία. Μία πραγματικά οργανωτική γυναίκα όμως έχει δημιουργήσει από πριν το δικό της σύστημα αρχειοθέτησης: διαθέτει ένα συρτάρι ή ένα ντουλάπι με ανά κατηγορία διαχωρισμένους φακέλους και ένα εξίσου οργανωμένο ψηφιακό σύστημα καταχώρησης αρχείων και πληροφοριών στο οποίο μπορεί να ανατρέχει κάθε φορά που ψάχνει κάτι. Κοινώς, τα πάντα βρίσκονται στη θέση τους.

2. Ξοδεύουν λίγο από τον χρόνο τους για να προετοιμαστούν
Είτε μιλάμε για την προετοιμασία ενός γεύματος, είτε για τις ημέρες και τις ώρες που θα πάνε γυμναστήριο, είτε για την επιλογή του φορέματος που θα φορέσουν στο πάρτι που έχουν στο τέλος της εβδομάδας, οι οργανωτικές γυναίκες τα έχουν όλα κανονισμένα αρκετές μέρες νωρίτερα. Σίγουρα τους παίρνει λίγο χρόνο να γράψουν τα υλικά που θα χρειαστούν ή το εβδομαδιαίο πρόγραμμά τους από το σαββατοκύριακο, όμως ο χρόνος που εξασφαλίζουν στο μεσοδιάστημα της εβδομάδας είναι πραγματικά πολύτιμος.

3. Έχουν παντού λίστες To-Do
Στο κινητό τους, στο γραφείο τους, στο κομοδίνο τους, στην τσάντα τους, παντού υπάρχουν λίστες με όσα πρέπει να κάνουν. Ό,τι νέο κι αν προκύψει θα το σημειώσουν απευθείας στη λίστα τους και η χαρά τους είναι πάντα μεγάλη όταν σβήνουν κάτι από τα καθήκοντα.

4. Έχουν χιλιάδες υπενθυμίσεις στο κινητό τους
Είναι αρκετά δύσκολο να φτάσεις αργοπορημένη σε ένα ραντεβού όταν έχεις το κινητό σου να σου το υπενθυμίζει 30, 15, 10 και 5 λεπτά πριν από την καθορισμένη ώρα. Δεν είναι λίγες μάλιστα οι γυναίκες που σημειώνουν ακόμη και την ώρα της αγαπημένης τους τηλεοπτικής σειράς. (Ναι, υπάρχει τόσο οργανωμένος κόσμος και βρίσκεται ανάμεσά μας.)

5. Ξέρουν πότε να λένε «όχι»
Ξέρουμε πόσο εύκολα μπορεί να υπερφοτωθεί το πρόγραμμα μίας ημέρας και στο τέλος να μην προλαβαίνουμε να πάρουμε ανάσα. Οι οργανωτικές γυναίκες όμως δεν δεσμεύονται ποτέ όταν υπάρχει πίεση χρόνου. Έχουν από πριν σημειωμένα τα ραντεβού και τις υποχρεώσεις τους στην ατζέντα τους και όταν κάποιος τους προτείνει κάτι, ελέγχουν όσα έχουν να κάνουν και αν δουν πως το πρόγραμμα είναι πιεσμένο... θα πουν «όχι»!

Φωτογραφίες: Shutterstock