Ερευνα: Οσες γεννούν μετά τα 30 κάνουν εξυπνότερα παιδιά | 0 bovary.gr
Ερευνα: Οσες γεννούν μετά τα 30 κάνουν εξυπνότερα παιδιά | 0 bovary.gr
ΕΡΕΥΝΑ

Ερευνα: Οσες γεννούν μετά τα 30 κάνουν εξυπνότερα παιδιά


Ζήσατε τη δεκαετία των 20 στο έπακρο. Ταξιδέψατε, βγήκατε, διασκεδάσατε με την ψυχή σας και τώρα που κοντοζυγώνουν τα 30 θέλετε να αποκτήσετε παιδιά. Αν και όπως έχουμε πει είστε στην καλύτερη ηλικία για να κάνετε το μωρό σας, τα αποτελέσματα της παρακάτω έρευνας μπορεί να σας πείσουν να καθυστερήσετε λίγο τη διαδικασία: οι γυναίκες που κάνουν παιδιά στα μέσα της δεκαετίας των 30 (ή και παραπάνω!) έχουν περισσότερες πιθανότητες να φέρουν στον κόσμο εξυπνότερα, ψηλότερα και σε καλύτερη φυσική κατάσταση παιδιά!

Η μελέτη, η οποία διεξήχθη από το Ινστιτούτο Max Planck που πραγματοποιεί δημογραφικές έρευνες στη Γερμανία, ασχολήθηκε με 1.5 εκατομμύριο γυναίκες αναλύοντας τη σχέση ανάμεσα στην ηλικία που έγιναν μητέρες και σε στοιχεία όπως το ύψος, το βάρος και τους σχολικούς βαθμούς των παιδιών τους. Που κατέληξαν; Ανάμεσα σε δύο γυναίκες της ίδιας ηλικίας, εκείνη που καθυστέρησε την εγκυμοσύνη της είναι πιο πιθανό να έχει εξυπνότερο παιδί από την άλλη. 

Και η αιτία μπορεί να σας εκπλήξει...

Σύμφωνα με την έρευνα, οι διαφορές στον δείκτη ευφυίας των παιδιών οφείλονται στην πρόοδο του εκπαιδευτικού, του επιστημονικού και του υγειονομικού κλάδου. Αυτό σημαίνει πως το παιδί που γεννιέται από μία 40χρονη γυναίκα το 2017 έχει πλεονέκτημα στην εξέλιξή του συγκριτικά με το αν γεννιόταν στα 20 της το 1997, χάρη στο περιβάλλον στο οποίο γεννιέται.

Με άλλα λόγια, μπορεί το βιολογικό σας ρολόι να χτυπάει σαν τρελό, όμως αν πραγματικά θέλετε ο απόγονός σας να είναι ο επόμενος Αϊνστάιν με το σωματότυπο μοντέλου... καλά θα κάνετε να περιμένετε λίγα χρόνια ακόμα.

Φωτογραφίες: Shutterstock