Εύκολοι τρόποι αποτοξίνωσης από την πασχαλινή κραιπάλη | 0 bovary.gr
Εύκολοι τρόποι αποτοξίνωσης από την πασχαλινή κραιπάλη | 0 bovary.gr
19|04|2017 18:58
SHARE
ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΥΕΞΙΑ

Εύκολοι τρόποι αποτοξίνωσης από την πασχαλινή κραιπάλη


Όλοι λίγο έως πολύ αυτές τις μέρες καθίσαμε σε εορταστικά τραπέζια, καταναλώσαμε αρκετά λιπαρά, δοκιμάσαμε αμέτρητα γλυκά,  οπότε  ο οργανισμός μας χρειάζεται ένα μικρό διάλειμμα για να μπορέσει να ξαναβρεί την  ισορροπία του. 

Καταρχάς  σε αυτή τη φάση, ειδικά αν έχετε παραφάει, πρέπει να αποφύγετε τις δραστικές δίαιτες ή την αποτοξίνωση, γιατί θα προκαλέσετε σοκ στο σώμα σας.  Πρέπει  να ακολουθήσετε ένα πιο ήπιο πρόγραμμα μέχρι να  επανέλθετε στην φυσιολογική σας κατάσταση, πριν  προβείτε σε ακραίες λύσεις.

Τι πρέπει να κάνετε;

1) Μειώστε την ποσότητα αλατιού στο φαγητό σας

 Η κατανάλωση αλατιού προκαλεί εντονότερο πρήξιμο και κατακράτηση υγρών.   Φυσικά τα ανάλατα φαγητά δεν είναι εύγευστα, αν όμως χρησιμοποιήσετε μυρωδικά και μπαχαρικά- η ελληνική φύση έχει άφθονα και εύκολα μπορείτε να βρείτε  πολλά στην αγορά- θα  πετύχετε ένα καλό αποτέλεσμα.  Μια πολύ καλή λύση είναι να αρωματίζετε τα φαγητά σας με πιπερόριζα .

2)  Καταναλώστε υγρά

Πρέπει να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας, μετά από τις καταχρήσεις,  οπότε προσπαθήστε να αυξήσετε το ένα λίτρο ημερησίως, που ούτως ή άλλως μας είναι απαραίτητο, σε δύο. Δοκιμάστε επίσης  να πιείτε τσάι,  κυρίως πράσινο που είναι αντιοξειδωτικό, ή ένα ποτήρι χυμό λεμονιού το πρωί. Για την παρασκευή του χρειάζεστε δυο λεμόνια και νερό, χωρίς ζάχαρη φυσικά.  Εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε και το χαμομήλι, Να θυμάστε ότι τα επιπλέον υγρά δεν είναι ανάγκη να προέρχονται από καθαρό νερό.  Μπορείτε να πίνετε χυμούς από  φρούτα και λαχανικά,  σούπες και ζωμούς που επίσης βοηθούν, ενώ και το αγγούρι είναι μια τροφή με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό που  θα σας κάνει καλό.

3)  Αποφύγετε το αλκοόλ

 Ειδικά να έχετε πιεί παραπάνω αυτές τις μέρες, πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσετε την κατανάλωση τουλάχιστον για μια εβδομάδα, προκειμένου να μην επιβαρύνετε κι άλλο το συκώτι σας. Αν πάλι σας είναι δύσκολο περιοριστείτε σε ένα δυο ποτήρια  καλό κρασί.

4) Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα   

Προσθέστε πολλά πράσινα φυλλώδη λαχανικά στη διατροφή σας, ψάρι και  φρούτα και άπαχο κρέας αλλά σε μικρές ποσότητες.  Επίσης οι αγκινάρες  δρουν κατά της χοληστερίνης και εμποδίζουν τη συγκέντρωση των διοξινών στο αίμα, ενώ και τα παντζάρια αποτελούν το νούμερο ένα συστατικό κατά της αποτοξίνωσης,  αφού αυξάνουν την παραγωγή αντιοξειδωτικών ενζύμων στο συκώτι.

5) Γυμναστείτε

 Είναι καλό να ξαναρχίσετε άμεσα τη σωματική άσκηση, και κυρίως δοκιμάστε  μια προπόνηση με βάρη. Αν όμως δεν ακολουθείτε  κάποιο πρόγραμμα, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να γραφτείτε στο γυμναστήριο, γιατί είστε καταπονημένοι.  Πρέπει πρώτα να αρχίσετε να περπατάτε τουλάχιστον σαράντα πέντε λεπτά τη μέρα , ή να κάνετε ποδήλατο, μέχρι να επανακάμψετε.  Μόλις νιώσετε καλύτερα, μπορείτε να  εφαρμόσετε ένα πιο εντατικό πρόγραμμα.

6) Μην μένετε νηστικοί

Το χειρότερο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε μαχαίρι το φαγητό και να αρχίσετε εξαντλητικές δίαιτες.  Αντίθετα πρέπει να τρώτε  τουλάχιστον τρία μικρά γεύματα τη μέρα, περιορίζοντας τα λιπαρά και τα  τηγανητά. Επίσης προσπαθήστε να μειώσετε τις ποσότητες και αποφύγετε τα τσιμπολογήματα.

7) Μειώστε τη ζάχαρη

Αν το παρακάνατε με τα πασχαλινά γλυκά,  πρέπει  να κάνετε μια μικρή αποχή από τη ζάχαρη και θα δείτε το σώμα σας να ανακάμπτει από τη κραιπάλη των προηγούμενων ημερών.   Πιείτε τον καφέ σας σκέτο, ή ακόμα καλύτερα αντικαταστήστε τον με κάποιο άλλο ρόφημα. Αν πάλι σας αρέσουν πολύ τα γλυκά, δοκιμάστε το γιαούρτι με μέλι ή με φρούτα , για να μην πάθετε στερητικό.

 8) Αυξήστε τις ώρες του ύπνου σας

 Αν έχετε ξενυχτήσει αυτές τι μέρες, πρέπει οπωσδήποτε να βρείτε  τρόπο για να αναπληρώσετε τις χαμένες ώρες. Προσπαθήστε να κοιμάστε νωρίτερα  ώστε να αποκτήσετε και πάλι ενέργεια.  Ακόμα κι αν δεν σας παίρνει ο ύπνος, ξαπλώστε στο κρεβάτι , αφού κάνετε ένα ζεστό ντους, και διαβάστε ένα βιβλίο μέχρι να αποκοιμηθείτε.

9) Προσπαθήστε να βγαίνετε μια βόλτα μετά τη δουλειά

 Η επανένταξη στην καθημερινότητα είναι πάντα οδυνηρή, ειδικά αν  έχετε περάσει καλά αυτές τις μέρες. Διατηρήστε την καλή σας διάθεση και  μετά από το γραφείο αφιερώσετε μια ώρα να κάνετε έναν περίπατο ή να δείτε φίλους,  ώστε  να μην αισθανθείτε τη διαφορά μετά από τις μέρες χαλάρωσης που πιθανόν προηγήθηκαν.

10) Βοηθήστε το δέρμα σας

 Χρησιμοποιήστε μια πιο ισχυρή ενυδατική κρέμα, βάλτε επιπλέον λοσιόν και κάντε  ένα peeling ή  μια μάσκα καθαρισμού προσώπου,  αλλά και σώματος. Αν έχετε τη δυνατότητα, επισκεφτείτε μια σάουνα.  Η εφίδρωση θα σας απαλλάξει από τις περιττές  τοξίνες και θα νιώσετε καλύτερα.