Shutterstock
Shutterstock
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΥ ΦΙΛΗ

Τελικά μπορούμε να αποδεχτούμε την κολλητή φίλη του συντρόφου μας;


Μόλις μπήκατε σε μία νέα σχέση. Τα συναισθήματα είναι έντονα, η ευτυχία σας είναι μεγάλη, το νέο πρόσωπο που εμφανίστηκε στη ζωή σας αντικατοπτρίζει αυτό που πάντα θέλατε να έχετε, όμως υπάρχει κάτι που σας κάνει να μην νιώθετε απόλυτα ήρεμη. Τι είναι αυτό; Η καλύτερη φίλη του συντρόφου σας.

Και εδώ είναι η ώρα που τα ερωτήματα εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο στη σκέψη σας: Γιατί να θέλει να ασχοληθεί με κάποια άλλη γυναίκα εκτός από εμένα; Δεν περνάει καλά μαζί μου και γι’ αυτό έχει την ανάγκη να περνάει χρόνο με εκείνη; Τι κι αν η φιλία τους δεν είναι στην πραγματικότητα και τόσο φιλική; Υπάρχει φιλία ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα;

Επειδή μέχρι να τελειώσετε τις σκέψεις σας εκείνος θα έχει βγει ήδη μαζί της για καφέ, καλό είναι να δείτε ορισμένα πράγματα που πρέπει να κάνετε, πρώτον για να σεβαστείτε ένα άτομο που προϋπήρχε στη ζωή του συντρόφου σας και δεύτερον για να μην φτάσετε στο σημείο της απόλυτης τρέλας.

Μπορεί να έχετε πληγωθεί σε προηγούμενες σχέσεις και να μην εμπιστεύεστε εύκολα τους άλλους ή απλώς να λαμβάνετε ένα παράξενο vibe από την φίλη του καλού σας, όμως πρέπει να γνωρίζετε πως με το πρώτο παράπονο που θα εκφράσετε για το πρόσωπό της, τα προβλήματα θα γίνουν αυτόματα μέρος της σχέσης σας – και αυτό δεν το θέλετε. Βαθιές ανάσες, διαλογισμός, τα παρακάτω βήματα και ελπίζουμε ο φόβος που έχετε να ξεπεραστεί (και κυρίως να αποδειχθεί παράλογος...)

1. Μην βγάζετε εύκολα συμπεράσματα
Μόνο και μόνο επειδή η συγκεκριμένη κοπέλα είναι φίλη με τον σύντροφό σας δεν σημαίνει αυτόματα πως έχει κακό κίνητρο ή πως ακολουθεί κάποιο ύπουλο σχέδιο για να σας χωρίσει και να τον κάνει δικό της. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να έχει εκδηλωθεί πριν εμφανιστείτε εσείς στη ζωή του; Μπορεί απλώς να έχει ζήσει πολλά πράγματα μαζί του, να απολαμβάνει την παρέα του και φυσικά αυτό να ισχύει και από την άλλη πλευρά. Μπείτε στη θέση της και σκεφτείτε τη σχέση που έχετε με τους δικούς σας φίλους. Θα προχωρούσατε σε κάτι περισσότερο από αυτό που έχετε μαζί τους;

2. Εμπιστευθείτε την κρίση του
Εάν τη συμπαθεί ο σύντροφός σας, τότε υπάρχει μία πολύ μεγάλη πιθανότητα να είναι ο τύπος ανθρώπου που θα συμπαθούσατε και εσείς. Μπορεί να έχετε το ίδιο χιούμορ, να μοιράζεστε τις ίδιες απόψεις και να έχετε πολλά κοινά ενδιαφέροντα. (Προσοχή: μην κάνετε συγκρίσεις και σκέφτεστε πως αφού μοιάζετε θα μπορούσε να την ερωτευτεί. Άλλο τα κοινά ενδιαφέροντα και άλλο ο χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου!)

3. Γνωρίστε τη
Δεδομένου πως είναι ένα πολύ κοντινό πρόσωπο του σημαντικότερου ανθρώπου στη ζωή σας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να την αποφύγετε. Και ακόμη περισσότερο, στην περίπτωση που πιστεύετε πως οι προθέσεις της δεν είναι και τόσο αγνές, μία συνάντηση για καφέ (οι τρεις σας) ή για κάποια άλλη δραστηριότητα που αρέσει και στις δυο σας θα δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα ανάμεσά σας. Επιπλέον, μία συζήτηση μαζί της θα σας κάνει να καταλάβετε και γιατί κάνει τόσο καλή παρέα με τον φίλο σας. Και που ξέρετε; Μπορεί να τη συμπαθήσετε.

(Bonus Tip: Παρόλο που υπό κανονικές συνθήκες μόνο σαν εχθρό δεν θα πρέπει να την αντιμετωπίζετε, αν μετά τη γνωριμία οι υποψίες σας είναι ακόμη μεγαλύτερες απ’ ότι πριν, να έχετε πάντα κατά νου το ρητό «κράτα τους φίλους σου κοντά και τους εχθρούς κοντύτερα»...)

4. Μπείτε στη θέση της
Εκτός κι αν τη γνώρισε μετά από εσάς (τότε αλλάζει το πράγμα), το πιο πιθανό είναι πως τον γνωρίζει και είναι στη ζωή του πολύ περισσότερο καιρό απ’ ότι εσείς. Σκεφτείτε πως και για εκείνη θα είναι περίεργο που δεν θα περνάει πλέον τόσο πολύ χρόνο με τον καλύτερό της φίλο.

5. Μην ξεκινήσετε πόλεμο
Και φυσικά εδώ αναφερόμαστε σε πόλεμο με τον σύντροφό σας. Απαγορεύεται να του απαγορεύσετε να της μιλάει και να κάνει αυτά που τον ευχαριστούν. Η χειραγώγηση μόνο τα αντίθετα αποτελέσματα μπορεί να φέρει.

6. Αναγνωρίστε τους ρόλους σας
Αφήστε λίγο πίσω την ανταγωνιστική σας φύση και μην προσπαθείτε να φαίνεστε στα πάντα καλύτερη από εκείνη. Δεν βρίσκεστε σε διαγωνισμό με κριτή τον αγαπημένο σας. Έχετε τη σχέση σας και έχουν τη φιλία τους.

Φωτογραφίες: Shutterstock