Instagram /clrcff
Instagram /clrcff
CLEAR COFFEE

Ο πρώτος διάφανος καφές στον κόσμο έχει την όψη νερού και πίνεται κρύος!


Ο καφές είναι απόλαυση! Αλλοι τον προτιμούν παγωμένο κι άλλοι ζεστό, ανάλογα με την εποχή ή τη διάθεση τους. Για κάποιους είναι μια δόση χαράς και ενέργειας, για άλλους το κομμάτι που τους συνδέει με τους φίλους τους, με τις χαλαρές στιγμές στον καναπέ στο ρεπό της Κυριακής, με σοβαρές συζητήσεις στο γραφείο.

Αν πιστεύατε όμως, ότι οι εκδοχές του μέχρι σήμερα είχαν εξαντληθεί, κάνατε λάθος, αφού δύο αδέρφια από τη Σλοβακία, ο Ντέιβιντ και Ανταμ Ναγκί, δημιούργησαν τον «Clr Cff» (Clear Coffee), τον πρώτο διάφανο καφέ στον κόσμο, με δυνατή γεύση, που έχει την όψη νερού!

Ο «Clr Cff» (Clear Coffee) είναι εμφιαλωμένος καφές, που παρασκευάζεται από κόκκους ποικιλίας Arabica και νερό και πίνεται κρύος ή σε κοκτέιλ.

 

 

Τα δύο αδέρφια ίδρυσαν την εταιρεία τους CLR CFF όταν ζούσαν στο Λονδίνο και χρησιμοποίησαν μυστικές μεθόδους, που όπως λένε οι ίδιοι, «χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά».

Αναρωτιέστε γιατί επέλεξαν μια διάφανη εκδοχή του αγαπημένου αυτού ροφήματος;

Ο συγκεκριμένος καφές υπόσχεται να μην αφήσει κανένα λεκέ επάνω στα δόντια των καταναλωτών του και σύμφωνα με τους δημιουργούς του δεν περιέχει χημικά πρόσθετα, γλυκαντικές ουσίες και γεύσεις.

«Είμαστε λάτρεις του καφέ», σχολίασε ο Ντέιβιντ στην Evening Standard. «Οπως πολλοί άλλοι άνθρωποι ταλαιπωρούμασταν από τους λεκέδες στα δόντια που αυτός προκαλεί. Δεν υπήρχε τίποτα στην αγορά που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας και έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τη δική μας συνταγή».

Μετά από πειράματα τριών μηνών, τα δύο αδέρφια τελειοποίησαν ένα ποτό του οποίου η γεύση μοιάζει με εκείνη του κρύου καφέ της καφετέριας. Σε κάθε φιάλη, περιέχονται περίπου 100 γραμμάρια καφεΐνης, λίγο περισσότερο από την καφεΐνη που έχει μια κανονική κούπα καφέ.

«Λόγω του έντονου τρόπου ζωής μας, θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν δροσιστικό καφέ έτοιμο για κατανάλωση, ο οποίος όχι μόνο να χαρίζει ενέργεια, αλλά και να είναι χαμηλός σε θερμίδες», εξήγησε ο Ντέιβιντ Ναγκί.

Ο διάφανος καφές είναι προς το παρόν διαθέσιμος μόνο στο Λονδίνο και σε λίγο καιρό και στον Καναδά.