Shutterstock
Shutterstock
15 ΛΕΠΤΑ

Η 15λεπτη άσκηση που σε κάνει fit


Πολλές φορές η γυμναστική είναι μία πολύ βαρετή και χρονοβόρα διαδικασία, όμως πρέπει να γνωρίζετε πως είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε σε καλά επίπεδα τόσο την φυσική σας κατάσταση, όσο και την υγεία σας. Η καθημερινή ρουτίνα δυστυχώς δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για να αφιερώσουμε χρόνο στην γυμναστική, οπότε τι πιο βολικό από μία 15λεπτη άσκηση που θα σας ωφελήσει και την εμφάνιση και την υγεία σας;

Τι πρέπει να κάνετε
Η συγκεκριμένη άσκηση είναι για εσάς που λόγω δουλειάς αναγκάζεστε να βρίσκεστε πολλές ώρες καθιστές μπροστά από ένα γραφείο. Το μοναδικό βοήθημα που θα χρειαστείτε είναι ένα ένα λάστιχο αντίστασης.

Περάστε το λάστιχο πίσω από έναν στύλο ή κάποιο κάγκελο και κρατήστε με τα χέρια σας την κάθε του άκρη. Σταθείτε ακριβώς απέναντι από τον στύλο, αφήνοντας μία απόσταση ανάμεσα στα πόδια σας και έχοντας τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα. Τραβήξτε τα χέρια σας προς τα πίσω, σαν να κάνετε κωπηλασία, φέρνοντας τους αγκώνες σας στο ύψος των ώμων. Τραβήξτε τις ωμοπλάτες σας προς τα πίσω και μετά τεντώστε και πάλι τα χέρια σας μπροστά. Ανάλογα με το πόσο έχετε τεντώσει το λάστιχο, προσπαθήστε να κάνετε 15 με 20 επαναλήψεις ή όσες περισσότερες μπορείτε μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. Ξεκουραστείτε και επαναλάβετε 5 σετ.

Τι πρέπει να φάτε
Η καλή στάση του σώματος προϋποθέτει δυνατά και υγιή κόκαλα, πράγμα το οποίο επιτυγχάνεται όχι μόνο από την κατανάλωση μίας επαρκούς ποσότητας ασβεστίου. Το ασβέστιο είναι φυσικά πολύ σημαντικό για τα κόκαλα και μία διατροφή πλούσια σε -ιδανικά- μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, μικρά ψάρια όπως οι σαρδέλες και φυλλώδη χορταρικά θα σας εξασφαλίσουν μία πολύ καλή ποσότητα πρόσληψης. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως είναι η βιταμίνη-D, η οποία είναι ζωτικής σημασίας όσον αφορά στην απορρόφηση όλων των θρεπτικών συστατικών που μας προσφέρει το ασβέστιο. Πολλοί την αποκαλούν «βιταμίνη του ήλιου» και όχι άδικα, αφού η μεγαλύτερη ποσότητα πρόσληψης προέρχεται από την έκθεσή μας σε αυτόν, όμως μπορούμε να την καταναλώσουμε μέσω τροφίμων όπως τα λιπαρά ψάρια (σολομός, σαρδέλες), τους κρόκους αυγών και τα μανιτάρια.

Φωτογραφίες: Shutterstock