pexels.com
pexels.com
DIET TIPS

5 κιλά λιγότερο, πριν την παραλία -Πώς θα τα χάσεις γρήγορα, χωρίς να πεινάσεις


Η απώλεια των περιττών κιλών είναι ένας πραγματικός αγώνας, απαιτεί κόπο, χρόνο, θυσίες και υπομονή. Κι εσείς τα έχετε κάνει όλα και βρίσκεστε λίγο πριν το τέλος του στόχου. Απομένουν πέντε, αλλά ίσως τα πιο βασανιστικά όλων κιλά, για να βγείτε με το εντυπωσιακό σας μπικίνι στην παραλία.

Λάβετε δράση, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές διατροφής και γυμναστικής και αλλάξτε την κατάσταση, αποκτώντας την εικόνα του σώματος που θα σας ικανοποιεί στο μέγιστο βαθμό.

Καταναλώστε περισσότερη πρωτεΐνη

Ενα από τα λάθη που εμποδίζουν συχνά την απώλεια σωματικού βάρους είναι η συνήθεια να μετράτε θερμίδες και να μην δίνετε έμφαση στην κατανάλωση πρωτεΐνης, που όχι μόνο διατηρεί τη μυϊκή μάζα του σώματος, αλλά δημιουργεί την αίσθηση του κορεσμού καθώς οι τροφές που περιέχουν πρωτεΐνη παραμένουν περισσότερο χρόνο στο στομάχι, ενώ βοηθάει και στην απώλεια βάρους, γιατί το σώμα σας πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να αφομοιώσει και να χρησιμοποιήσει τις τροφές που περιέχουν πρωτεΐνη, άρα καίει περισσότερες θερμίδες.

Αυξήστε την πρόσληψη καλών λιπαρών

Μπορεί η λέξη «λιπαρά» να σας τρομάζει, όμως όταν αυτά είναι καλά και υγιεινά, τότε στις ιδιότητες τους βρίσκεται και η βοήθεια για την απώλεια βάρους. Βάλτε στο πιάτο σας τους ξηρούς καρπούς ( προτιμήστε ανάλατους και ωμούς), το λάδι καρύδας, το αβοκάντο, το ελαιόλαδο, το σολομό.

Περιορίστε τα επεξεργασμένα τρόφιμα

Αν οτιδήποτε καταναλώνετε, το βρίσκετε σε συσκευασία, τότε θα πρέπει ελέγχετε την ετικέτα του προϊόντος και τα συστατικά του, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν και πολλά συντηρητικά, που δεν κάνουν καλό στη σιλουέτα σας.

Πιείτε νερό

Η κατανάλωση νερού πριν από κάθε γεύμα, περιορίζει την ποσότητα φαγητού που τρώτε και ως εκ τούτου μειώνει τις θερμίδες. Παράλληλα, το νερό σας βοηθάει να κάψετε θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Φροντίστε να έχετε δίπλα σας πάντοτε ένα ποτήρι νερό.

Βάλτε στην καθημερινότητα σας το τσάι

Ισως το έχετε ως συνήθεια τους χειμερινούς μήνες, αλλά τόσο το τσάι, όσο και άλλα διουρητικά ροφήματα απαλλάσσουν από την κατακράτηση και το «πρήξιμο».

Μείνετε μακριά από το αλκοόλ

Τα καλοκαίρια ενδείκνυνται για κοκτέιλ σε αγαπημένες ταράτσες της πόλης, όμως το αλκοόλ αποτελεί «θερμιδική βόμβα» και κάνει κατακράτηση.

Απολαύστε περισσότερες ώρες ύπνου

Και αυτό γιατί στην αντίθετη περίπτωση, η έλλειψη ύπνου επιβραδύνει το μεταβολισμό και μειώνει την καύση θερμίδων ημερησίως κατά 20%.

Αλλάξτε τη γυμναστική σας

Σας αρέσει να τρέχετε στο διάδρομο του γυμναστηρίου, όμως αυτή η προπόνηση δεν πρόκειται να αποδώσει από μόνη της. Συνδυάστε την με άλλες ασκήσεις γυμναστικής πριν τις διακοπές σας, αυξήστε τη μυϊκή σας μάζα και χάστε περισσότερο βάρος. Οταν το σώμα συνηθίζει, τότε ένα και μόνο συγκεκριμένο είδος γυμναστικής που επαναλαμβάνεται, απλά βοηθάει στη διατήρηση των κιλών και όχι στη μείωση τους.