Eνα απλό τρικ κάνει το νερό ακόμα πιο ευεργετικό απ'όσο είναι | 0 bovary.gr
Eνα απλό τρικ κάνει το νερό ακόμα πιο ευεργετικό απ'όσο είναι | 0 bovary.gr
ΔΩΣΕ ΓΕΥΣΗ

Eνα απλό τρικ κάνει το νερό ακόμα πιο ευεργετικό απ'όσο είναι


Nερό. Το υπερπολύτιμο αγαθό της φύσης με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό.

Το νερό αποτοξινώνει, αναζωογονεί, ενυδατώνει. Bοηθά στην αποβολή των τοξινών και στην απώλεια βάρους -αυξάνοντας το αίσθημα κορεσμού-, βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας,  ελαττώνει τα επίπεδα του στρες, συμβάλει στην ανάπτυξη των μυών, αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό, κάνει τα μαλλιά να λάμπουν (ένας από τους κυριότερους λόγους της ψαλίδας και του σπασίματος των μαλλιών είναι η έλλειψη νερού), ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Πλησιάζοντας προς το καλοκαίρι, οι ολοένα υψηλότερες θερμοκρασίες αυξάνουν την ανάγκη του οργανισμού για κατανάλωση νερού. Το χειμώνα καταφεύγουμε περισσότερο στην κατανάλωση ζεστών ροφημάτων και χυμών, παραλείποντας πολλές φορές μέσα στην ημέρα την κατανάλωση νερού που είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Ομως, όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι το επιζητάμε ολοένα περισσότερο.  To νερό μπορεί να αποκτήσει έξτρα βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία αν προσθέσουμε σε αυτό εσπεριδοειδή διαφόρων γεύσεων. Ακολουθούν προτάσεις που μπορούν να το κάνουν γευστικό!

1) Νερό με λεμόνι και γκρέιπφρουτ

Μπορείτε να προσθέσετε στο νερό, φέτες λεμονιού και γκρέιπφρουτ. Οι ευεργετικές τους ιδιότητες ποικίλλουν: περιέχουν βιταμίνες Α και C και αντιοξειδωτικά. Ο μεταβολικός ρυθμός αυξάνεται και ο οργανισμός αποτοξινώνεται. 

 

2) Συνταγή με μέντα, πεπόνι, αγγούρι:

To πεπόνι περιέχει αντιγηραντικές ιδιότητες, είναι καλή πηγή βιταμίνες C, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Β6 και κάλιο.

Το αγγούρι περιέχει βιταμίνη C, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και κάλιο, βιταμίνη B (B1, B2, B3, B5, B6). Η μέντα φρεσκάρει την αναπνοή και βελτιώνει την διαδικασία της πέψης. Ο συνδυασμός, όλων, ιδιαίτερα ωφέλιμος για τον οργανισμό.

Blueberries και πορτοκάλι

Τα blueberries εμποδίζουν την πρόωρη γήρανση, θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, τονώνουν τη μνήμη, προλαμβάνουν τις λοιμώξεις και βελτιώνουν την όραση. Τα blueberries περιέχουν βιταμίνη Β1 και Β2, μεταλλικά στοιχεία, αντιοξειδωτικά, αμινοξέα και ιχνοστοιχεία. Το πορτοκάλι είναι «βόμβα» βιταμίνης C, πηγή αμινοξέων, φωσφόρου, μαγγανίου, νατρίου, χλωρίου και ψευδάργυρου.