Ερευνα- ανατροπή: Δεν θα πιστέψεις τι κοινό μπορεί να έχει ο αδελφός σου με τον σύντροφό σου | 0 bovary.gr
Ερευνα- ανατροπή: Δεν θα πιστέψεις τι κοινό μπορεί να έχει ο αδελφός σου με τον σύντροφό σου | 0 bovary.gr
12|05|2017 12:00
SHARE
ΕΡΕΥΝΑ

Ερευνα- ανατροπή: Δεν θα πιστέψεις τι κοινό μπορεί να έχει ο αδελφός σου με τον σύντροφό σου


Τελικά τι είναι αυτό που σε ελκύει σε έναν άνδρα; Είναι το χιούμορ του, η ασφάλεια που σου προσδίδει, οι καλοί του τρόποι ή μήπως τελικά επειδή σου βγάζει κάτι οικείο;

Οι ερευνητές έχουν την απάντηση και σίγουρα αυτή θα σε ξαφνιάσει. Βέβαια, η συγκεκριμένη μελέτη δεν ισχύει για όλες τις γυναίκες, καθώς οι ειδικοί βρήκαν πως οι γυναίκες που έχουν αδελφό (ή αδέλφια άνδρες), ψάχνουν έναν σύντροφο που να τους τον θυμίζει.

Συγκεκριμένα, για την έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Evolution, οι συμμετέχοντες έλαβαν ένα χαρτί όπου στην μία μεριά υπήρχε φωτογραφία με τον αδελφό μιας γυναίκας και στην άλλη στήλη τέσσερις άντρες, τρεις από τους οποίους ήταν τυχαίοι και ο εναπομείναντας ήταν ο σύντροφός της. Έτσι οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να διαλέξουν από τους 4 άντρες εκείνον που πίστευαν πως έμοιαζε περισσότερο με τον αδελφό της γυναίκας.

Τα αποτελέσματα, λοιπόν, ήταν σαφή, καθώς όχι μόνο οι συμμετέχοντες έπεσαν μέσα, καθώς οι περισσότεροι επέλεξαν τον σύντροφο της γυναίκας, ως τον άνδρα που έμοιαζε με τον αδελφό της, αλλά και οι επιστήμονες κατέληξαν στον συμπέρασμα πως οι γυναίκες συνάπτουν σχέση με άνδρες που φέρνουν λίγο στα αδέλφια τους.

«Τα ευρήματά μας δεν αποτελούσαν κανόνα ή αλήθεια για κάθε γυναίκα, αλλά διαπιστώνουμε εκ του αποτελέσματος, το οποίο δεν βασίζεται στην τυχαία επιλογή, ότι τα αγόρια τους όντως είχαν κάποια ομοιότητα με τους αδελφούς των γυναικών», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Tamsin Saxton στην Independent.

Η ίδια ανέφερε πάντως πως το στοιχείο της οικειότητας φαίνεται τελικά να ελκύει τις γυναίκες, καθώς γενικότερα οι άνθρωποι συνχά επιλέγουν ένα παρτνέρ που να έχει ενδιαφέροντα, απόψεις και αρχές πολύ κοντά στα δικά τους «πιστέυω»... είσαι λοιπόν και αυτό αν παίζει το ρόλο του!