Τα παιδιά στην Ιαπωνία μαθαίνουν από νωρίς να ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής.
Τρώνε με σύνεση, αυτά που πραγματικά χρειάζεται ο οργανισμός τους για να έχει δύναμη και ευεξία. Το διατροφικό τους πρόγραμμα έχει πειθαρχία και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι Ιάπωνες έχουν υψηλό προσδόκιμο ζωής. Η συγγραφέας Ναόμι Μοριγιάμα έγραψε μαζί με το σύζυγό της το βιβλίο με τίτλο «Τα μυστικά των πιο υγιών παιδιών του κόσμου» περιγράφοντας τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Τι τρώνε τα παιδιά στην Ιαπωνία και είναι υγιή και αδύνατα; Η Ναόμι Μοριγιάμα αποκαλύπτει...
Αποφεύγουν τις κατεργασμένες τροφές με συντηρητικά: Tα παιδιά στην Ιαπωνία τρώνε πολλές φυτικές ίνες, πλούσιες σε ωμέγα 3, χωρίς προσθήκη ζάχαρης και αλατιού. Ετσι δεν επιβαρύνονται με πολλές θερμίδες αλλά απολαμβάνουν τα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους. Τους αρέσουν πολύ τα φρούτα, τα λαχανικά, τα φασόλια, οι σπόροι και τα καλά λιπαρά.