Aυτά που δεν πρέπει να πεις ποτέ σε μια φίλη που έχασε τη δουλειά της | 0 bovary.gr
Aυτά που δεν πρέπει να πεις ποτέ σε μια φίλη που έχασε τη δουλειά της | 0 bovary.gr
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ

Aυτά που δεν πρέπει να πεις ποτέ σε μια φίλη που έχασε τη δουλειά της


Πολλές φορές μιλάμε στους φίλους μας εκ του ασφαλούς. Αν δεν ζούμε ή δεν έχουμε ζήσει την δύσκολη και επίπονη κατάσταση που μπορεί να βιώνει ένας φίλος μας, δεν μπορούμε να τον καταλάβουμε όσο κι αν έχουμε την πρόθεση.

Για να απαλύνουμε τον πόνο του ίσως να καταφύγουμε σε «κλισέ» ατάκες τύπου: «Θα περάσει», «Μπορεί να συμβεί στον καθένα», «Η ζωή συνεχίζεται». Οπως και να χει, ο ένας βοηθά τον άλλον με τον τρόπο του.

Υπάρχουν φορές, όμως, που μπορεί να κάνουμε χειρότερη την κατάσταση με τα λόγια μας, όχι σκόπιμα.

Ερχεται η στιγμή που το τηλέφωνο σου χτυπά και ένας κοντινός σου άνθρωπος σου ανακοινώνει ότι έχασε τη δουλειά του. Αν θες να τον στηρίξεις πραγματικά, σκέψου πριν του μιλήσεις. Υπάρχουν φράσεις που μπορεί να κάνουν την κατάσταση χειρότερη για εκείνον...

«Δεν έχεις βρει τίποτα ακόμα;»: Μια φράση μπορεί να δείχνει ενδιαφέρον από την πλευρά σου, αλλά, όχι, δεν βοηθά... Αντιθέτως αγχώνει και πιέζει τον φίλο σου.

«Αντε, θα ξεκουραστείς τώρα»: Μπορεί αυτή η φράση να νομίζεις ότι είναι μια ένεση αισιοδοξίας για το φίλο σου, αλλά όχι. Σε μια περίοδο ανασφάλειας, δεν θέλει να νιώθει ότι δεν θα έχει άμεσα προτάσεις και προσεγγίσεις για μια νέα δουλειά.

«Ολα γίνονται για κάποιο λόγο»: Μια κλισέ φράση που κάποιες φορές ίσως να «κουράζει»... Ισως να είναι το τελευταίο που θέλει να ακούσει ένας φίλος σου σε μια δύσκολη κατάσταση.