Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά σε κάνουν πιο ελκυστική | 0 bovary.gr
Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά σε κάνουν πιο ελκυστική | 0 bovary.gr
18|05|2017 21:00
SHARE
ΣΧΕΣΕΙΣ

Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά σε κάνουν πιο ελκυστική


Η γοητεία είναι μια καθαρά υποκειμενική υπόθεση.

Αυτό που μπορεί να μας φαίνεται ελκυστικό, μπορεί για κάποιον άλλο να είναι παντελώς αδιάφορο. Το βλέμμα, το χαμόγελο, το χιούμορ, τα μαλλιά μπορεί να μας μαγνητίσουν και να μας κάνουν να ερωτευτούμε παράφορα.

Ομως σύμφωνα με νέα, επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Frontiers in Psychology υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά που μας κάνουν να... «παραδινόμαστε».

Και αυτά είναι η μυρωδιά και η φωνή. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Wroclaw στην Πολωνία εξέτασαν λογοτεχνικά έργα 30 ετών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ιδιαίτερη έμφαση δίνονταν στη φωνή και τη μυρωδιά του «αντικείμενου του πόθου».

Η χροιά της φωνής μπορεί να γίνει πομπός «μηνυμάτων» στο άλλο φύλο ενώ το ίδιο μπορεί να συμβεί και με την μυρωδιά. «Μπορεί πρόσφατες έρευνες να έχουν δείξει ότι η εξωτερική εικόνα του άλλου να αποτελεί το κέντρο της γοητείας του ωστόσο η λογοτεχνία επικεντρώνεται στη διέγερση άλλων αισθήσεων (της ακοής και της όσφρησης) και όχι τόσο της όρασης» αναφέρει η επικεφαλής της έρευνας Agata Gryoecka.