Τα 5 λάθη που κάνεις όταν μαγειρεύεις λαχανικά  | 0 bovary.gr
Τα 5 λάθη που κάνεις όταν μαγειρεύεις λαχανικά | 0 bovary.gr
21|05|2017 11:25
SHARE
TI NA ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ

Τα 5 λάθη που κάνεις όταν μαγειρεύεις λαχανικά


Τα λαχανικά, ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της διατροφής μας, έχουν τη δική τους τεχνική στον τρόπο μαγειρεύονται ώστε να μην αλλοιώνονται οι βιταμίνες, η γεύση τους και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν.

Τις περισσότερες φορές κόβονται λανθασμένα, μαγειρεύονται σε λάθος θερμοκρασία, δεν σερβίρονται σωστά. Αν αποφύγετε τα λάθη, θα μπορείτε να απολαύσετε την γεύση τους και να ωφεληθείτε από τα πολύτιμα στοιχεία που περιέχουν.

Ο βραβευμένος σεφ Αndy Bennett αποκαλύπτει τα συνηθέστερα λάθη που κάνουμε όταν τα μαγειρεύουμε και δίνει συμβουλές για το πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε.

1) Κόβεις ανισομερώς τα λαχανικά: Ο σεφ συμβουλεύει να κόβουμε τα διαφορετικά είδη λαχανικών που μπορεί να περιέχει μια συνταγή ομοιόμορφα έτσι ώστε να μαγειρεύονται και ομοιόμορφα.

 

2) Bράζεις υπερβολικά τα λαχανικά: Σύμφωνα με τον σεφ, τα λαχανικά συγκρατούν τις βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχουν όταν μαγειρεύονται στον ατμό και όχι όταν βράζονται. Το βράσιμο μπορεί να καταστρέψει τα θρεπτικά στοιχεία τους.

3) Τα καρυκεύματα είναι καλό να μην προστίθενται πολύ αργά: Το αλάτι και το πιπέρι, σύμφωνα με τον σεφ, δεν θα πρέπει να μπαίνουν μετά, αλλά από την αρχή του μαγειρέματος.

4) Yπερβολικό λάδι: Σύμφωνα με τον σεφ, μια μικρή ποσότητα λαδιού είναι επαρκής. Τα λαχανικά περιέχουν νερό στο μεγαλύτερο μέρος τους και καθώς μαγειρεύονται το αποβάλλουν. Πολύ λάδι και πολύ νερό δεν επιτρέπει στα λαχανικά να μαγειρευτούν σωστά.

5) Πετάτε σημαντικό μέρος του λαχανικού: Σύμφωνα με τον σεφ θα πρέπει να μαγειρεύουμε όλο το λαχανικό και να μην «πετσοκόβουμε» τα λαχανικά ώστε να παίρνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν.