Φτιάξαμε τα πιτάκια του Ντάνου και είναι πεντανόστιμα! -Δες τη συνταγή βήμα προς βήμα | 0 bovary.gr
Φτιάξαμε τα πιτάκια του Ντάνου και είναι πεντανόστιμα! -Δες τη συνταγή βήμα προς βήμα | 0 bovary.gr
22|05|2017 18:31
SHARE
ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ

Φτιάξαμε τα πιτάκια του Ντάνου και είναι πεντανόστιμα! -Δες τη συνταγή βήμα προς βήμα


Η διατροφολόγος Ζωή Γιαννακάκη, πειραματίζεται αυτή την εποχή με τον πιο διάσημο τηλεοπτικό καρπό, την καρύδα.


Εκτός από το ρύζι με καρύδα, την παρασκευή του οποίου μοιράστηκε μαζί μας βήμα-βήμα, η διατροφολόγος, εισάκουσε τις γυναικείες φωνές της Bovary και μας ετοίμασε τη συνταγή του Ντάνου, με τα διάσημα πιτάκια του. Ο παίκτης των διασήμων δέχθηκε πολλά θετικά σχόλια από τους συμπαίκτες του, ενώ προκάλεσε και την αποχώρησή του αφού η πρωτοβουλία του να τα μαγειρέψει, εξαγρίωσε την Ευρυδίκη Βαλαβάνη, που θεωρούσε ότι ήταν δική της δουλειά η πρωινή μαγειρική. Ας τα αφήσουμε όμως αυτά γιατί κάτι τέλειο μυρίζει εδώ!


Για την παρασκευή χρειαζόμαστε:

Αλεύρι
Νερό
Καρύδα (νερό και τριμμένη)
Αλάτι
Λάδι

Η εκτέλεση έχει ως εξής:

Φτιάχνουμε ένα κλασικό ζυμάρι με αλεύρι, νερό, λίγο αλάτι και όσο νερό βγάλει η καρύδα. Προσθέτουμε τριμμένη καρύδα (και άλλο αλεύρι αν χρειάζεται) και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ωραίο ζυμάρι.

Πλάθουμε τα πιτάκια, του Ντάνου είναι πιο μικρά και λεπτά, και παράλληλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές και μόλις ροδίσουν, τα βγάζουμε σε ένα πιάτο. Αν θέλετε να γίνουν πλούσια σε γεύση και υφή προσθέστε περισσότερο λάδι στο τηγάνι. 

Πώς ήταν τα πιτάκια Ζωή;
Η κ Γιαννακάκη μάς αποκάλυψε ότι είναι πεντανόστιμα και σίγουρα θα τα ξαναφτιάξει. Την επόμενη όμως φορά θα προσθέσει περισσότερο λάδι. 

Η Ζωή Γιαννακάκη είναι Διαιτολόγος - διατροφολόγος με ειδίκευση στις Διατροφικές Διαταραχές και την Ψυχογενή Παχυσαρκία

(zoigian@hotmail.com)