Ετοιμάζεστε να μείνετε μαζί; Να πώς θα κρατήσετε το πάθος ζωντανό | 0 bovary.gr
Ετοιμάζεστε να μείνετε μαζί; Να πώς θα κρατήσετε το πάθος ζωντανό | 0 bovary.gr
ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΗ

Ετοιμάζεστε να μείνετε μαζί; Να πώς θα κρατήσετε το πάθος ζωντανό


Όταν η σχέση περνάει σε επόμενη πίστα, και συγκεκριμένα αυτή της συγκατοίκησης, το να διατηρήσετε το πάθος μοιάζει σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Εκτός και αν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

Αποφασίσατε να μείνετε μαζί, βρήκατε σπίτι, στοιβάξατε τα υπάρχοντα σας σε κούτες και ξαφνικά βρίσκεστε να μοιράζετε καθημερινές υποχρεώσεις, να βλέπετε τον άλλον σε όλες του τις εκδοχές και να κάνετε άχαρες συζητήσεις για λογαριασμούς. Και κάπου εκεί είναι που αρχίζετε και αναρωτιέστε πως θα γίνει να μην καταλήξετε σαν τα ζευγάρια που κοροϊδεύετε.

Σας έχουμε τις κατάλληλες συμβουλές ώστε να μην επιτρέψετε στην καθημερινότητα να «πλακώσει» τη σχέση σας και να ισοπεδώσει τον έρωτα.

 

1. Κανονίστε να συναντηθείτε έξω μετά τη δουλειά

Γιατί, όπως και να το κάνεις, είναι πιο ενδιαφέρον από το να βρεθείτε στο σαλόνι του σπιτιού σας και να καταλήξετε βυθισμένοι στον καναπέ βλέποντας Survivor. Προφανώς, δεν χρειάζεται να το κάνετε κάθε μέρα, αλλά μπορείτε να συναποφασίσετε ότι θα το εντάξετε στο πρόγραμμα μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

2. Αποφύγετε τους ανούσιους μικρότσακωμούς

Ή αλλιώς, όπως λέει σοφά και ο αμερικανικός λαός, «Choose your fights». Με άλλα λόγια, δεν χρειάζεται να κάνετε θέμα (ή τουλάχιστον όχι εκείνη τη στιγμή, γιατί σίγουρα θα γίνει με πολύ περισσότερα νεύρα) επειδή ξέχασε να βγάλει τα πιάτα από το πλυντήριο. Τέτοιοι μικροτσακωμοί είναι που χαλάνε το κλίμα και εγκαθιστούν ένα κλίμα Ψυχρού Πολέμου μεταξύ σας.

3. Κρατήστε τις ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές έξω από την κρεβατοκάμαρα

Δεν είναι μόνο η τηλεόραση. Στο δωμάτιο σας δεν έχουν καμία θέση γραφείο, λαπ-τοπ και ό,τι έχει οθόνη (ναι, ακόμα και τα κινητά). Κι αυτό γιατί με τις συγκεκριμένες συσκευές είναι κάτι παραπάνω από εύκολο να «χαθείτε» μέσα σε εκπομπές, παιχνίδια, social media, emails και να απομακρυνθείτε από την μεταξύ σας επικοινωνία.

4. Μη βλέπετε τις δουλειές του σπιτιού σαν αγγαρεία

Δε λέμε να κυκλοφορείτε σαν να πρωταγωνιστείτε σε διαφήμιση πολυκαθαριστικού, αλλά μπορείτε να φροντίσετε να κάνετε εκείνες τις στιγμές πιο διασκεδαστικές. Δείτε το σαν ποιοτικό χρόνο μεταξύ σας και κανονίστε να πλύνετε μαζί τη βεράντα ή να βάλετε μαζί σκούπα, ακούγοντας παράλληλα μουσική.

5. Μην ξεχνάτε να δείχνετε τα συναισθήματα σας ο ένας στον άλλον

Ένα κακό της καθημερινής επαφής είναι ότι φέρνει τόση οικειότητα μεταξύ σας, που από κάποια στιγμή και μετά είναι λες και το γεγονός και μόνο ότι κυκλοφορείτε μέσα στα ίδια τετραγωνικά είναι επαρκές αποδεικτικό της αγάπης σας. Κι αυτό γιατί, όταν βλέπεις τον άλλον καθημερινά, υπάρχει η τάση να (υπερ)εξοικειώνεσαι μαζί του και να αρχίζετε να αντιμετωπίζετε ο ένας τον άλλον ως συγκάτοικο και όχι ως σύντροφο. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο είναι σημαντικό να μην παραμελείτε ο ένας τον άλλον. Ετοιμάστε πρωινό ο ένας για τον άλλον, αφήστε ένα σημείωμα με κάποιο γλυκό μήνυμα (Το «Αγάπη, τα σκουπίδια μην ξεχάσεις» δεν πιάνεται). Με άλλα λόγια κάντε μικρές κινήσεις οι οποίες ακόμα κι αν δεν σας γυρίσουν πίσω στην εποχή που βλέπατε ο ένας τον άλλον και νιώθατε το στομάχι σας να στριφογυρίζει από ενθουσιασμό, θα σας υπενθυμίζουν ότι αυτή η σχέση αξίζει να υπάρχει.