shutterstock
shutterstock
10|06|2017 15:37
SHARE
ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Μήπως αυτός είναι ο λόγος που το ΣΚ σάς φαίνεται ότι περνάει πολύ γρήγορα;


Σαββατοκύριακο. Το λες και γεμίζει το στόμα σου. Και το μυαλό φυσικά, με εικόνες, δραστηριότητες, φίλους, χαλαρές βόλτες, διάβασμα. Πόσες φορές όμως, νιώθετε ότι πέρασε χωρίς να το καταλάβετε;

Κάθε ένας από εμάς έχει τη δική του ρουτίνα σαββατοκυριακάτικη ρουτίνα. Συνήθως, σε αυτή συμπεριλαμβάνονται χαλάρωση στον καναπέ, βόλτες και ταινίες με φίλους, ίσως και το εβδομαδιαίο σούπερ μάρκετ, όπως και κάποιες αναγκαίες δουλειές σπιτιού, γυμναστική, βραδινά κοκτέιλ, χορό, περισσότερες ώρες ύπνου.

Όλα αυτά είναι υπέροχα, αλλά σύμφωνα με τον David Eagleman, συγγραφέα του βιβλίου The Brain: The story of You, ακριβώς αυτή η ρουτίνα ή η τάση που έχουμε να επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα με μικρές παραλλαγές, είναι που κάνει τα ΣΚ να μας φαίνεται πολύ μικρό και να νιώθουμε ότι περνάει με την ταχύτητα ενός roller coster.

Shutterstock
Shutterstock

Τι προτείνει να κάνουμε για να του δώσουμε μια, έστω και νοητή, παράταση; Να λέμε ναι στις αγαπημένες μας δραστηριότητες, αλλά να μη ξεχνάμε να βάζουμε στο πρόγραμμα και καινούριες- όπως να δοκιμάσουμε το φαγητό στο νέο εστιατόριο που άνοιξε στην πόλη μας, να περπατήσουμε σε μια διαφορετική γειτονιά, να πάμε μια κοντινή εκδρομή, να κολυμπήσουμε σε μια άλλη παραλία κ.α. Με τέτοιες μικρές εναλλαγές και πολλή διάθεση, ο Eagleman υποστηρίζει ότι αυτές οι πολύτιμες δύο ημέρες μάς φαίνονται πολύ πιο γεμάτες και μας δίνουν την αίσθηση ότι το ΣΚ είναι μακράν μεγαλύτερο. 

Χάνετε κάτι να το δοκιμάσετε;