Το καλοκαίρι συνηθίζουμε να αλλάζουμε τις διατροφικές μας συνήθειες, να τρώμε δηλαδή περισσότερο «ελαφριά» γεύματα, να πίνουμε πολλά υγρά και να αναζητούμε ένα δροσιστικό γλύκισμα που θα μας φτιάξει τη διάθεση και θα μας ξεδιψάσει.
Τι καλύτερο λοιπόν, αν αυτό έχει ελάχιστες θερμίδες, είναι πλούσιο σε θρεπτικά για τον οργανισμό συστατικά και μπορεί να παρασκευαστεί εύκολα και γρήγορα στο σπίτι;
Μιλάμε φυσικά για το σορμπέ, που λανθασμένα μπορεί να πιστεύατε πως είναι γρανίτα, το οποίο δεν περιέχει γάλα, λίπος ή αβγό, αλλά βασίζεται στο χυμό ή τον πουρέ φρούτων – από ότι έχει περισσέψει στο ψυγείο - και είναι μια βελούδινη και πλούσια καλοκαιρινή πρόταση, που μπορείτε να την απολαύσετε χωρίς ενοχές, αφού δεν θα βλάψει τη σιλουέτα σας.
Εμείς βρήκαμε μια αυθεντική ιταλική συνταγή, που συνδυάζει το λάιμ και τον μυρωδάτο βασιλικό και έχει upper χαρακτήρα και θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας ακόμα κι έπειτα από ένα γεύμα ελαφρώς πικάντικο.
Μπορείτε να το σερβίρετε και ανάμεσα στα γεύματα για να «καθαρίσετε» τη γεύση στον ουρανίσκο.
Τι θα χρειαστείτε για έξι άτομα:
- 400 ml κρύο νερό
- 10 λάιμ
- 20 g φύλλα βασιλικού και 6 φύλλα για το γαρνίρισμα
- 20 g στέβια (ή και περισσότερη αν θέλετε)