Πώς τέσσερις Ελληνίδες ηθοποιοί προσεγγίζουν ερωτικά έναν άνδρα και γιατί πρέπει να κάνεις το ίδιο | 0 bovary.gr
Πώς τέσσερις Ελληνίδες ηθοποιοί προσεγγίζουν ερωτικά έναν άνδρα και γιατί πρέπει να κάνεις το ίδιο | 0 bovary.gr
21|06|2017 14:18
SHARE
#ΚΑΝΕΤΟPROTOVIMA

Πώς τέσσερις Ελληνίδες ηθοποιοί προσεγγίζουν ερωτικά έναν άνδρα και γιατί πρέπει να κάνεις το ίδιο


Tέσσερις ιστορίες γυναικών που παίρνουν πρωτοβουλία να προσεγγίσουν ερωτικά έναν άνδρα. 

Τέσσερις ιστορίες με τις πρωταγωνίστριες σε διαφορετικές στιγμές της καθημερινότητάς τους, όπως στον εργασιακό χώρο, σε ένα μπαρ ή και τη στιγμή που κάνουν το χόμπι τους.

Οι γυναίκες αυτές κάνουν την πρώτη κίνηση με τον ερωτικό τους σύντροφο, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την πρωτοβουλία για την προφύλαξή τους. 

Με αφορμή τα αποκαρδιωτικά στοιχεία για τον HIV το Κέντρο Ζωής δημιούργησε μια καμπάνια με τίτλο «Κάνε το πρώτο βήμα και στην προφύλαξή σου». Η καμπάνια υλοποιήθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη (Facebook) και αποτελεί  την πρώτη συντονισμένη προσπάθεια ενημέρωσης των γυναικών σχετικά με τον HIV ή και το AIDS στην Ελλάδα.

Πρωταγωνίστριες της καμπάνιας είναι οι Λένα Δροσάκη, Λένα Παπαληγούρα, Ιωάννα Παππά και Γιούλικα Σκαφιδά ηθοποιοί που έχουν τιμηθεί με το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη για τις ερμηνείες τους.

 

 

Περισσότερο από το 50% των ανθρώπων που ζουν με τον HIV παγκοσμίως είναι γυναίκες, ενώ στην Ευρώπη 1 στις 3 διαγνώσεις HIV αφορά σε γυναίκες. Στην Ελλάδα, το 66,5 % των γυναικών που έχουν διαγνωστεί με HIV μέχρι σήμερα, απέκτησαν τον ιό μέσω ετεροφυλοφιλικής σεξουαλικής επαφής.

Μέσα από αυτές τις θετικές και ρεαλιστικές αφηγήσεις, το Κέντρο Ζωής επιχειρεί να ενημερώσει τις γυναίκες σχετικά με τον ιό του HIV αλλά και να τις προτρέψει για ορθή πρόληψη.

Το Κέντρο Ζωής, υλοποιεί υπηρεσίες υποστήριξης και ενδυνάμωσης οροθετικών γυναικών από την αρχή της λειτουργίας του, καθώς και δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης προς τον γυναικείο πληθυσμό.  Οι γυναίκες είναι ένας πληθυσμός ιδιαίτερα ευάλωτος στον HIV, τόσο λόγω βιολογικών όσο και λόγω ψυχοκοινωνικών παραγόντων. Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, το Κέντρο Ζωής θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό να φτάσει το μήνυμα της ενημέρωσης και της ορθής πρόληψης σε όλες τις γυναίκες, καλώντας το κοινό να ενισχύσει την προσπάθεια αυτή για ένα θέμα που μας αφορά όλους.
#kanetoprotovima και στην προφύλαξή σου!

www.kentrozois.gr

www.facebook.com/CentreForLifeKentroZois