Instagram /jessicasmith27
Instagram /jessicasmith27
ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Τζέσικα Σμιθ -Η ζωή μιας μητέρας με αναπηρία και το «ταξίδι» προς την αποδοχή


Γεννήθηκε με το αριστερό της χέρι να φτάνει μέχρι τον αγκώνα. Οταν ήταν μικρή τραυματίστηκε σοβαρά από εγκαύματα. Της ήταν πάντοτε δύσκολο να αποδεχτεί την κατάσταση της και ένιωθε διαρκώς πως υπήρχε μια διαφορά με τους υπόλοιπους ανθρώπους γύρω της, όμως στα δέκα της χρόνια ένα γεγονός άλλαξε τη σκέψη της.

Στα δέκα της χρόνια η Τζέσικα Σμίθ πήρε μέρος στον πρώτο αγώνα κολύμβησης και κέρδισε όλους τους άλλους μαθητές, οι οποίοι αγωνίζονταν με δύο χέρια. Τότε ήταν η πρώτη φορά που αισθάνθηκε αυτοπεποίθηση.

Το κολύμπι έκτοτε έγινε σημαντικό κομμάτι της ζωής της. Το 2000 και σε ηλικία 14 ετών συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Σύδνεϊ.

 

 

 

Στην εφηβεία της αντιμετώπισε προβλήματα ανορεξίας.

«Επειδή πάντοτε φαινόμουν διαφορετική από τους άλλους, αντιμετώπιζα θέματα με τη χαμηλή μου αυτοεκτίμηση και νομίζω, ότι ο τρόπος που προσπάθησα να καταπολεμήσω όλα όσα δεν μπορούσα να ελέγξω, ήταν να ελέγχω το φαγητό που κατανάλωνα», είχε δηλώσει η ίδια στην Daily Mail Australia.

Στα 19 της βρέθηκε στους Παραολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας.

 

 

Σήμερα, η Τζέσικα Σμιθ, κάνει παγκοσμίως γνωστές τις εμπειρίες της, προκειμένου να μπορέσει να βοηθήσει άλλους ανθρώπους και μιλάει για τη μεγαλύτερη πρόκληση με την οποία ήρθε ποτέ αντιμέτωπη, τη μητρότητα.

«Μπορώ να σας πω, ότι τίποτα δεν υπήρξε για μένα μεγαλύτερη σωματική ή συναισθηματική πρόκληση από το να αποκτήσω παιδί. Αυτό όμως δεν σημαίνει, πως το ταξίδι μου στη μητρότητα είναι δυσκολότερο από οποιασδήποτε άλλης μητέρας», γράφει η Σμιθ στο whimn Australia.

 

 

«Οταν γεννήθηκε η κόρη μου είχα κυριευθεί από το άγχος και ήταν η πρώτη φορά, που κοιτούσα άλλες μητέρες και ευχόμουν να είχα δύο χέρια, στη σκέψη ότι θα αυτό θα με έκανε καλύτερη μάνα».

Μετά τη γέννηση του μωρού της, η Σμιθ αναρωτιόταν πώς θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Να κάνει μπάνιο την κόρη της, να την κρατήσει για να τη θηλάσει, να την ντύσει ή να της αλλάξει τις πάνες.

 

 

 

«Ποτέ δεν είχα νιώσει τόσο αβοήθητη και μόνη. Ημουν τρομοκρατημένη. Κοιτούσα άλλες μητέρες και σκεφτόμουν, ότι δεν θα έπρεπε να διαμαρτύρονται για τίποτα. Κι όταν εκείνες το έκαναν, εγών εκνευριζόμουν και θα ήθελα να βρίσκονταν για μια μόνο ημέρα στη θέση μου», εξήγησε.

Η Τζέσικα Σμιθ μίλησε ανοιχτά στους φίλους και ακολούθους της στο Instagram για την εμπειρία του να γίνεσαι μητέρα για πρώτη φορά.

«Η μεταφορά από την παλιά μου ζωή στην πραγματικότητα της μητρότητας ήταν ένα σοκ για μένα τουλάχιστον και προσπαθώ ακόμη να το αποδεχτώ πλήρως. Ποτέ δεν έχω αντιμετωπίσει μεγαλύτερη συναισθηματική και σωματική πρόκληση! Ομως επειδή έχω μόνο ένα χέρι δεν σημαίνει, ότι το ταξίδι μου αυτό είναι πιο δύσκολο από κάθε άλλης μητέρας. Πρέπει να σταματήσουμε να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας. Ολοι μας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Ας το γιορτάσουμε!», έγραψε η Σμιθ στη λεζάντα της παρακάτω φωτογραφίας.

 

Η Τζέσικα Σμιθ περιμένει τώρα το δεύτερο παιδί της. Δείτε φωογραφίες από τη ζωή της και την καθημερινότητα της. Μια γυναίκα με αληθινή δύναμη ψυχής!