Πατέρας ταξιδεύει 1,400 μίλια με ποδήλατο για να ακούσει την καρδιά της νεκρής κόρης του στο σώμα του λήπτη | 0 bovary.gr
Πατέρας ταξιδεύει 1,400 μίλια με ποδήλατο για να ακούσει την καρδιά της νεκρής κόρης του στο σώμα του λήπτη | 0 bovary.gr
ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ

Πατέρας ταξιδεύει 1,400 μίλια με ποδήλατο για να ακούσει την καρδιά της νεκρής κόρης του στο σώμα του λήπτη


Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από αυτόν που προκαλεί η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου. Ομως ο Μπιλ Κόνερ κατάφερε με μια του απόφαση να μετατρέψει τον οδυνηρό αυτό πόνο σε ελπίδα ζωής για όλους εκείνους τους ανθρώπους που βρίσκονται στην αναμονή για το συμβατό δότη οργάνων.

Η 20χρονη κόρη του Μπιλ, Αμπι Κόνερ, έχασε τη ζωή της τον περασμένο Γενάρη, όταν βρέθηκε μαζί με τον αδελφό της αναίσθητη σε πισίνα κατά τη διάρκεια χειμερινών διακοπών στο Κανκούν.

Η Αμπι είχε υποστεί μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη και δεν κατάφερε να σωθεί, όμως η ίδια ήταν δωρητής οργάνων.

Ο Μπιλ Κόνερ με την κόρη του Αμπι και το γιο του Οστιν
Ο Μπιλ Κόνερ με την κόρη του Αμπι και το γιο του Οστιν

Οι γονείς αποφάσισαν να δώσουν τα όργανά της σε τέσσερις ανθρώπους και η καρδιά της Αμπι, μεταμοσχεύθηκε σε έναν άνδρα που του απέμεναν μόλις 10 ημέρες ζωής.

Στη γιορτή του πατέρα, ο Μπιλ Κόνερ πήρε άλλη μια γενναία απόφαση. Αποφάσισε να διασχίσει 1,400 μίλια με ποδήλατο, προκειμένου να συναντήσει τον λήπτη της καρδιάς της αδικοχαμένης του κόρης και να την ακούσει ξανά να χτυπά -για πρώτη φορά μετά το θάνατό της.

Ο Λούμονθ Τζακ, ο λήπτης του οργάνου, είχε υποστεί καρδιακή προσβολή, αλλά η καρδιά της μικρής Αμπι του χάρισε τη ζωή.

Οταν οι δύο άντρες βρέθηκαν από κοντά, ο Μπιλ Κόνερ αγκάλιασε το λήπτη και χρησιμοποίησε ένα στηθοσκόπιο για να ακούσει την καρδιά της κόρης του στο στήθος του.

«Γνωρίζοντας ότι είναι ζωντανός χάρη στην Αμπι, η Αμπι είναι ζωντανή μέσα από εκείνον -είναι η καρδιά της που τον βοηθάει να στέκεται όρθιος. Είμαι χαρούμενος για εκείνον και την οικογένεια του και ταυτόχρονα ήταν μια στιγμή για να ενωθώ ξανά με την κόρη μου», είπε ο Μπιλ Κόνερ.

Οι στιγμές στο βίντεο με τον πατέρα να ξεσπάει σε κλάματα συγκινούν και συγκλονίζουν.

 

 

Θέλοντας να διαχειριστεί την οδύνη της απώλειας και με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για το θέμα της δωρεάς οργάνων, ο Μπιλ Κόνερ ξεκίνησε ένα ταξίδι με το ποδήλατο σε όλη τη χώρα.