shutterstock
shutterstock
05|07|2017 08:30
SHARE
ANTIMETΩΠΙΣΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ

To κόλπο για να αντιμετωπίσεις τις ιδρωμένες παλάμες


Σας συμβαίνει όταν πιέζεστε στη δουλειά, όταν έχετε ένα σημαντικό ραντεβού, όταν βιάζεστε, όταν νιώθετε αμηχανία κοιτώντας στα μάτια τον άντρα που σάς αρέσει. Κι ενώ οι παραπάνω φάσεις είναι, ούτως ή άλλως, πηγή άγχους, θυμού ή μπερδεμένων συναισθημάτων, το να τις βιώνετε με ιδρωμένες παλάμες μπορεί να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Η υπερβολική εφίδρωση, γνωστή και ως υπεριδρωσία, συνήθως, επηρεάζει τις παλάμες, τις πατούσες και την περιοχή της μασχάλης και συμβαίνει ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Με άλλα λόγια, δεν έχει τόση σημασία αν ζεσταίνεστε, όσο αν είστε αγχωμένη. Το σίγουρο είναι πως ποτέ δεν είναι ευχάριστο. 

Τι μπορείτε να κάνετε για ελέγξετε το φαινόμενο;
 

Μια πρώτη κίνηση είναι, λίγο πριν πέσετε για ύπνο, να ψεκάσετε τις παλάμες σας (ή τις πατούσες σας ή την περιοχή που ιδρώνετε περισσότερο) με αποσμητικό. Όπως έχουμε πει κι εδώ, αυτή είναι η καλύτερη ώρα αφού κατά τη διάρκεια του ύπνου τα αντιιδρωτικά συστατικά των αποσμητικών απορροφώνται σε βάθος.  

Ακόμα ένας αποτελεσματικόες τρόπος για να αντιμετωπίσετε το φαινόμενο, είναι η μαγειρική σόδα. Πως θα την εφαρμόσετε; Διαλύοντας λίγη ποσότητα σε ζεστό νερό και βουτώντας τα χέρια σας μέσα στο διάλυμα για δέκα λεπτά. Τα αλκαλικά στοιχεία στην μαγειρική σόδα αντιδρούν με τον ιδρώτα και κρατούν τα χέρια σας πιο ξηρά. Στην συνέχεια, εφαρμόστε λίγη μωρουδιακή πούδρα (τάλκ) που βοηθά στην πρόληψη των οσμών.

Μια άλλη, ακόμα πιο φυσική, μέθοδος αντιμετώπισης είναι η κατανάλωση φασκόμηλου (δύο φλιτζάνια την ημέρα είναι η ενδεικτική δοσολογία) το οποίο εμπεριέχει συστατικά που βοηθούν στον έλεγχο του ιδρώτα ρυθμίζοντας την έκκριση του από τους ιδρωτοποιούς αδένες. 

Αν δεν δείτε βελτίωση της κατάστασης, καλό είναι να απευθυνθείτε στο δερματολόγο σας, ο οποίος μπορεί να σας συστήσει ενδεδειγμένες θεραπείες.