shutterstock
shutterstock
07|07|2017 12:01
SHARE
ΣΧΕΣΕΙΣ

Αυτό είναι το ποσοστό των αντρών που δεν θεωρούν το φιλί απιστία


Τι θεωρείται απιστία; Κι ενώ, κατά γενική ομολογία, οι γυναίκες είναι λιγότερες ανεκτικές σε οποιουδήποτε είδους συμπεριφορά που περιλαμβάνει την ένταξη τρίτου προσώπου μέσα στη σχέση, μια νέα έρευνα αποκαλύπτει όμως και την πλευρά των αντρών η οποία, απ' ότι φαίνεται, είναι πολύ πιο χαλαρή. 

Αν υπάρχει κάτι το οποίο θα μπορούσαμε, (σχεδόν) όλοι, να παραδεχτούμε ομόφωνα είναι ότι το σεξ με άλλον άνθρωπο πέρα από τον σύντροφό μας εντάσσεται, αδιαπραγμάτευτα, στις περιπτώσεις γνήσιας απιστίας. Με το φιλί όμως τι γίνεται; Και πόσο εγκληματικό μπορεί να αποδειχθεί για μια σχέση; 

«Όλα είναι σχετικά» ή «στον έρωτα όλα επιτρέπονται» θα έλεγαν οι λιγότερο δογματικοί ενώ οι πιο αυστηροί και θιασώτες του ρομαντισμού, μάλλον θα κουνούσαν αποδοκιμαστικά το κεφάλι. Ας αφήσουμε όμως τις μάταιες υποθέσεις και ας μιλήσουμε με αριθμούς.  
 

Shutterstock
Shutterstock

Σε βρετανική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από δύο μη κερδοσκοπικούς συμβουλευτικούς οργανισμούς, Relate και Relationships Scotland, σε δείγμα 5.000 ανθρώπων, 19% των αντρών δήλωσαν ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στο να ανταλλάξουν μερικά παθιασμένα φιλιά με μια άλλη γυναίκα. 

Επιπλέον, για 22% των αντρών συμμετεχόντων, στις αθώες περιπτώσεις μη απιστίας εντάσσεται και η ανταλλαγή μηνυμάτων και βίντεο-κλήσεων με τρίτο πρόσωπο. 

Ωστόσο, τα 2/3 δήλωσαν ότι δεν θα ανέχονταν να τους απατήσει ο/η σύντροφός τους και ότι η απιστία, μάλλον, θα σήμαινε και το τέλος της σχέσης. Για την ιστορία, το 33% εξ' αυτών παραδέχτηκαν ότι έχουν πέσει «θύματα» απιστίας, ενώ ποσοστό 9% είπαν πως έχουν υποψίες ότι ο/η σύντροφός τους μπορεί να τους έχει απατήσει. 

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι οι απόψεις για την απιστία διαφοροποιούνταν ανάλογα με την ηλικία τους. Παραδόξως, οι νέοι 16-24 ετών αποδείχθηκαν πιο κτητικοί αφού 41% δήλωσαν ότι θεωρούν απιστία ακόμα και το φλερτ. Από τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες (25-49, 50-64 και άνω των 65 ετών) το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώθηκε στο 30%. 

Που καταλήγουμε; Ότι με αυτά τα δεδομένα είναι σχεδόν αδύνατο, να δώσουμε ένα σαφή ορισμό για την απιστία, πράγμα που δείχνει ότι μια συζήτηση με τον σύντροφό σας κρίνεται υποχρεωτική πριν αποφασίσετε να δεσμευτείτε μαζί του επ' αόριστον.