Instagram /sjtaylor_ - Instagram /kourtneychamberlain
Instagram /sjtaylor_ - Instagram /kourtneychamberlain
BODY POSITIVITY

Hip Dips -Η νέα μανία του Instagram θέλει να αγαπήσεις το σημείο του σώματος που άλλοτε μισούσες


Αν μέχρι πριν λίγο καιρό, θαύμαζες τις γυναίκες με λεπτή μέση, τέλειους κοιλιακούς και πόδια «λαμπάδα» και προσπαθούσες εναγωνίως να αποκτήσεις κι εσύ αυτά τα χαρακτηριστικά κάνοντας «σκληρή» προπόνηση στο γυμναστήριο και αυστηρή διατροφή, το κίνημα του body positivity εμφανίστηκε για να ξορκίσει αυτά τα στερεότυπα και να σε κάνει να αγκαλιάσεις κάθε σημείο του σώματος σου.

Ενα από αυτά που πιθανότατα να μισούσες για χρόνια είναι χωρίς αμφιβολία τα λεγόμενα «hip dips» και δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι φυσικές, εσωτερικές καμπύλες κάτω από τους γοφούς και πάνω από τους μηρούς, για τις οποίες πολλές γυναίκες ντρέπονταν και ντρέπονται ακόμα ή πολύ χειρότερα τις μισούν.

Στα πλαίσια του body positivity λοιπόν, ολοένα και περισσότερες γυναίκες βάζουν παρατσούκλια στα σημεία του σώματος τους που θεωρούν αδύναμα και παλεύουν να επαναπροσδιορίσουν τη γοητεία τους, ώστε να πείσουν πως αυτά είναι κολακευτικά.

Τα hip dips μπορεί να υπάρχουν στο σώμα κάθε γυναίκας, είτε είναι αδύνατη είτε έχει κάποια παραπανίσια κιλά.

Το hashtag των hip dips κάνει ήδη θραύση στο Instagram με τις γυναίκες που το προωθούν να μιλούν ανοιχτά για το πρόβλημα που κάποτε αντιμετώπιζαν με αυτές τις καμπύλες, τις οποίες όμως πλέον «αγκαλιάζουν» με χαρά και αυτοπεποίθηση.

Τι γράφουν οι γυναίκες στις λεζάντες των φωτογραφιών τους;

  • «Οι καμπύλες αυτές (hip dips) δεν είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να σε κάνει να ντρέπεσαι. Μετά από χρόνια μίσους, μου αρέσει που αγαπώ το σώμα μου και τους γοφούς μου ακριβώς όπως είναι.»

 

 

  • «Μαθαίνοντας να αγαπώ το σώμα μου, όπως ακριβώς το έχει δημιουργήσει ο Θεός.»

 

  • «Αγκαλιάζοντας τα hip dips και γνωρίζοντας πως δεν είμαι η μόνη κοπέλα που δεν μπορεί να έχει σώμα σαν κλεψύδρα, μπορώ να αγαπήσω ακόμα πιο εύκολα τους γοφούς μου. »

 

 

  • «Οι γοφοί μου και οι καμπύλες τους αποτελούσαν πάντοτε μια μεγάλη μου ανασφάλεια από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ειλικρινά δεν ήταν κάτι που σκεφτόμουν ότι άλλοι άνθρωποι είχαν, αλλά είναι ωραίο να ξέρεις, ότι υπάρχουν κι άλλες καμπύλες σαν τις δικές μου εκεί έξω.»