shutterstock
shutterstock
19|07|2017 15:16
SHARE
ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ

Τελικά στις γυναίκες αρέσει το άγριο σεξ; Τι απαντά νέα έρευνα


Ενα από τα θέματα που απασχολεί συχνά τις συζητήσεις των αντρών είναι και οι προτιμήσεις των γυναικών στο σεξ.

Και παρότι δεν είμαι άντρας, κατανοώ απόλυτα αυτόν τον προβληματισμό. Γιατί μπορεί να είναι σχετικά εύκολο για έναν άντρα να σε προσεγγίσει, να σου ζητήσει το τηλέφωνο, να βγει μαζί σου για ποτό και φαγητό, να μοιραστεί τις σκέψεις του και να σε φλερτάρει, αλλά το κρεβάτι είναι ο φόβος και ο τρόμος του, μιας και συνήθως δεν ξέρει πώς να σου φερθεί για να μην σε ξενερώσει, αλλά και να μην χαρακτηριστεί με το χειρότερο τρόπο.

Να προτιμήσει την τρυφερότητα ή να μπει στο ρόλο του κυρίου Γκρέι από τις «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι»;

Την απάντηση δίνει μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την ιστοσελίδα γνωριμιών και ραντεβού OkCupid στην οποία συμμετείχαν 400.000 άτομα.

Η έρευνα της ιστοσελίδας κατέληξε στο συμπέρασμα πως 62% των γυναικών απολαμβάνουν το «άγριο» σεξ και φυσικά, όπως πολύ καλά θα γνωρίζεις αυτό περιλαμβάνει από τσιμπήματα, γρατζουνιές, τράβηγμα μαλλιών μέχρι και μικρά δαγκώματα.

Οπως εξηγεί η ερευνήτρια Νικόλ Πρόουζ οι συγκεκριμένες συμπεριφορές κατά τη διάρκεια του σεξ αυξάνουν κατακόρυφα την πίεση του αίματος και τους καρδιακούς σου παλμούς εκείνη τη στιγμή, ως αντίδραση στον πόνο και αυτό οδηγεί με τη σειρά του στον σεξουαλικό ενθουσιασμό.

Επιπλέον, υπάρχουν περιοχές του εγκεφάλου που εμπλέκονται σε αυτήν την εμπειρία. Οι περιοχές αυτές αντιδρούν στον πόνο και αλληλεπικαλύπτονται με άλλες περιοχές οι οποίες αντιδρούν στην σεξουαλική διέγερση, κάνοντας τον πόνο να μοιάζει με απόλαυση κατά τη διάρκεια του σεξ.

Σύμφωνα με την έρευνα 62% των γυναικών που προτιμάει το «άγριο» σεξ απολαμβάνει τα διαφορετικά πράγματα στο κρεβάτι, όπως για παράδειγμα το να τους τραβάει ο άντρας τα μαλλιά και να έχει εκείνος το «πάνω χέρι» κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Το kinky σεξ και τα αξεσουάρ ή οι συμπεριφορές που σχετίζονται με αυτό δεν αποτελούν από ότι φαίνεται τελικά σενάριο κάποιας ταινίας αλλά όπως υποστηρίζει η έρευνα είναι κάτι που οι περισσότερες γυναίκες επιθυμούν και το αντίθετο φύλο δεν πρέπει να το ξεχνάει!