shutterstock
shutterstock
20|07|2017 14:46
SHARE
ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ

4 φανταστικές κρυψώνες μέσα στο σπίτι για να φυλάξετε χρήματα και αντικείμενα αξίας


Σκέφτεστε να κρύψετε τα πολύτιμα σας υπάρχοντα μέσα στο σπίτι; Αυτά είναι τα σημεία που δε θα κινήσουν υποψίες. 

Όλοι έχουμε σκεφτεί, κατά καιρούς, να κρύψουμε χρήματα ή αντικείμενα αξίας, μέσα στο σπίτι και, πλέον, δεν είναι λίγοι οι έλληνες που έχουν άρχίσει να αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους αποθήκευσης των χρημάτων τους.

Φυσικά, το ρίσκο να τα χάσετε δεν παύει να υφίσταται αφού πάντα υπάρχει ο κίνδυνος διάρρηξης, αλλά -θεωρητικά και δεδομένου ότι οι επίδοξοι διαρρήκτες δεν διαβάζουν αυτό το άρθρο- υπάρχουν κάποια σημεία που δύσκολα θα γίνουν στόχος.  

Προσωπικά, μια περίοδο που αποταμίευα, είχα δοκιμάσει και εγώ να κρύψω χρήματα μέσα στο σπίτι. Τα είχα βάλει μέσα σε ένα πορτοφόλι το οποίο είχα «κρύψει» μέσα στον κάδο του πλυντηρίου. Πολύ σύντομα αποδείχθηκε ως μια από τις πιο κακές αποφάσεις που είχα πάρει στη ζωή μου, αφού εβδομάδα μετά -αφηρημένη ως συνήθως-  ξέχασα ότι το πλυντήριο, εκτός από μέσο για να καθαρίζω τα ρούχα, είχε γίνει και η προσωπική μου τράπεζα, και το ενεργοποίησα κανονικά. Όταν, σαν επιφοίτηση, θυμήθηκα ότι μέσα στον κάδο, εκείνη τη στιγμή πλενόντουσαν και οι κόποι μου, ένιωσα σαν να έβαλα το πιο επικό αυτογκόλ της ζωής μου.
Έκανα ό,τι μπορούσα για να επισπεύσω την πλύση (αφού να τη σταματήσω ήταν αδύνατο) και να σώσω τα, με ιδρώτα μαζεμένα ευρώ μου, αλλά εις μάτην. Η πλύση κάποια στιγμή τελείωσε, και μαζί με τους λεκέδες από τα ρούχα είχαν «φύγει» και τα χρήματα μου.   

Φυσικά, υπάρχουν πολύ πιο έξυπνες και λιγότερο επισφαλείς κρυψώνες μέσα στο σπίτι που δύσκολα υποψιάζουν και τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως «καταθετήρια». Γι' αυτές θα μιλήσουμε σήμερα. 

1. Μέσα στην ηλεκτρική σκούπα 

Ανοίξτε την, βάλτε και μια καινούρια σακούλα και μέσα σε αυτή τοποθετήστε τα πολύτιμα σας υπάρχοντα. Στη συνέχεια, βάλτε τη σκούπα πίσω στη θέση ή στο χώρο που την αποθηκεύετε. Είναι η τέλεια προσωρινή κρυψώνα, αν πρόκειται να λείψετε από το σπίτι για διακοπές, αρκεί να θυμηθείτε να αδειάσετε τη σακούλα όταν έρθει η στιγμή να χρησιμοποιήσετε τη σκούπα!  

2. Μέσα σε (άδειες) συσκευασίες τροφίμων ή ειδών καθαρισμού 

Σας τελείωσαν τα δημητριακά ή οι ταμπλέτες πλυντηρίου; Ωραία. Αντί να πετάξετε το κουτί τους, χρησιμοποιήστε το για να κρύψετε στο εσωτερικό του κοσμήματα ή χρήματα. Κλείστε το και τοποθετήστε το ανάμεσα σε παρόμοιες συσκευασίες μέσα στο αντίστοιχο ντουλάπι -είναι σημαντικό αν δε θέλετε να κινήσετε υποψίες. 

3. Ρολό Κουζίνας

Να πως θα το κάνετε. Ξετυλίξτε το χαρτί κουζίνας περίπου για ενάμιση μέτρο και τοποθετώντας ένα ένα τα χαρτονομίσματά σας μέσα στα φύλλα του, αρχίστε να το τυλίγετε πάλι. Φροντίστε να το τυλίξετε όσο πιο σφιχτά μπορείτε ώστε να μη διακρίνεται ότι μεσολαβεί κάτι ανάμεσα στα φύλλα του ρόλού Τοποθετήστε το ρολό μέσα στα ντουλάπια σας ή μέσα στην συσκευασία τουκάτω από το νεροχύτη. Σατανικό; Όχι, πείτε.

4. Μέσα σε βιβλία ή παλιούς δίσκους 

Αυτό το σημείο, όπως και το ρολό κουζίνας, ενδείκνυται μόνο για χαρτονομίσματα. Βάλτε τα μέσα στις σελίδες των βιβλίων ή στις θηκες από τους δίσκους. Είναι μια ασφαλής κρυψώνα, εκτός κι αν σας τύχει διαρρήκτης των τεχνών και των γραμμάτων.