shutterstock
shutterstock
25|07|2017 08:30
SHARE
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

Το κόλπο για να μη σου κατεβαίνει το φερμουάρ


Σύμφωνα με έρευνες που μόλις σκάρωσα στο κεφάλι μου, όλοι έχουν (ή κάποια στιγμή είχαν) ένα παντελόνι ή τζιν ή σορτς με μη υπάκουο φερμουάρ. Τι σημαίνει «μη υπάκουο φερμουάρ»; 

Είναι το φερμουάρ που έχει δική του ζωή και παίρνει την πρωτοβουλία και κατεβαίνει από μόνο του καθώς περπατάτε. Συνήθως, πρόκειται για περιπτώσεις εκ φύσεως ελαττωματικών φερμουάρ των οποίων ανακαλύπτετε την προβληματική φύση μετά από την απομάκρυνση από το ταμείο ενώ άλλες φορές μπορεί να πρόκειται για φθορά που έχει προκύψει με το πέρασμα του χρόνο και τα πλυσίματα (δική μου εξήγηση). 

Το αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις είναι το ίδιο. Ότι χαλαρώνει και «παίρνει την κάτω βόλτα». Εσείς βέβαια φοράτε το ρούχο με το χαλασμένο φερμουάρ και κυκλοφορείτε ανέμελες μέχρι που κάποιος φιλότιμος άνθρωπος, φίλος ή συνεργάτης σας ανακοινώνει με συστολή ότι το φερμουάρ σας έχει κατέβει. 

Φυσικά, αυτό συμβαίνει αφού το άδικο σύμπαν έχει φροντίσει να περάσει αρκετή ώρα ώστε όλοι στο δρόμο ή στη δουλειά να σας δουν να έχουν δει να κυκλοφορείτε «ξεκούμπωτη». 

Ήρθε η ώρα να βάλετε ένα τέλος σε αυτό τον (αυτο)διασυρμό διορθώντας το φερμουάρ σας με έναν πολύ απλό τρόπο.

 

Προφανώς η μόνιμη λύση είναι να το φτιάξετε (!), αλλά αν δεν προλαβαίνετε σας έχουμε τη γρήγορη λύση. 

Για να εφαρμόσετε το προσωρινό, αλλά αποτελεσματικό κόλπο το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα προιόν που έχετε ήδη στο μπάνιο σας. Τη λακ.
Απλώς ψεκάστε το φερμουάρ με λακ και αυτό θα σταθεί στη θέση του. Μάλιστα, για να μη λερωθεί το ύφασμα γύρω από το φερμουάρ, πριν ψεκάσετε καλύψτε με ένα πανί την κάθε πλευρά. 

Έτοιμο!